Engelliler için tesis projesi

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, engellilerle bir araya gelerek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Engelli vatandaşlardan, sorun ve beklentilerini belediyeye bildirmelerini isteyen GÃ

Çerkezköy 27.12.2011 17:37:00 0
Engelliler için tesis projesi
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş geçtiğimiz gün saat 14.00’da Belediye Nikah Salonu’nda, ilçede yaşayan engelli vatandaşlara yönelik toplantı düzenledi.
 
ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Çerkezköy’de yaşayan engelli vatandaşların sorunlarının belirlenmesi ve bu sorunların sistematik bir şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla bu toplantının düzenlendiğini söyleyen Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “Bu bir ön görüşme ve tanışmadır. Asıl görüşmeyi birlikte belirleyeceğimiz bir tarihte yapacağız. Bu ön görüşmenin nedeni, bir sonraki görüşmeye daha kapsamlı bir şekilde gelerek sizlerin sorunlarını daha kapsamlı bir şekilde ele alacağız” dedi.
 
“SORUNLARINIZI BİZE BİLDİRİN”
Engelli vatandaşlardan bir çalışma isteyen Kemal Gümüş, yaşanan sorunlar hakkında görüşleri toplayıp bunları önceliğine göre sıralayarak gidereceklerini belirtti. Sorunları birlikte çözebileceklerini söyleyen Gümüş, “Siz sorunları belirleyen, biz de bu sorunları çözüme kavuşturan taraf olacağız. Bu konuda elimizden geleni yapacağız” dedi. Engellilerden, yaşadıkları sorunları belediyeye iletmelerini isteyen Gümüş,  sorunların çözümü için herkesin kapsamlı bir şekilde çalışma yapması gerektiğini ve sorunların hepsinin maddeler halinde yazılarak masaya yatırılması gerektiğini ifade etti.
 
“PERİYODİK OLARAK DEVAM EDECEK”
Toplantıların periyodik olarak devam edeceğini söyleyen Gümüş, “Gerekirse bize hesap soracaksınız. Bu sorunun çözümü konusunda neden gecikme var ya da neden çözülmedi diye. Biz de size gerekli açıklamayı yapacağız” diyerek 2012 yılında bu konuda büyük bir aşama kaydedeceklerine inandığını söyledi. Çerkezköy Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde, engelli vatandaşların sorunlarının çözümü konusunda çalışan bir ekip bulunduğunu belirten Kemal Gümüş, “Sizlerin bütün şikayetini alıp değerlendirecek ve çözümü konusunda yapılacak çalışmaları harekete geçirecek 3 kişilik bir ekibimiz var. Bu arkadaşlarımızın telefon numaralarını alarak sürekli görüşme halinde olacaksınız” dedi.
 
“YENİ BİNA İÇİN PROJE HAZIRLANACAK”
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile yeni dernek binası yapımı için proje hazırladıklarını belirten Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, öncelikle yer konusunda bir problem olup olmayacağı konusunda araştırma yapılması gerektiğini söyledi. Yer sorununun çözümü halinde kampus şeklinde bir tesis yapılabileceğini ve bu yönde bir proje de hazırlayabileceklerini belirten Kemal Gümüş, tesisin kullanışlı ve pratik bir yapıya sahip olmasını planladıklarını ifade etti. Tesisin içinde spor alanları, rehabilitasyon havuzu, toplantı salonu, hasta bakım yeri gibi alanlar yapılmasını planladıklarını ifade eden Gümüş, engelli vatandaşların burada tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceğini söyledi.
 
“ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ TESİS”
Toplantıda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya da öncelikli ihtiyaçlarının söz konusu tesis olduğunu belirterek, “Engellilerin farklı ihtiyaçları var. Bir kızımızın havuz tedavisi görmesi gerekirken başka bir arkadaşımızın masaj tedavisi görmesi gerekiyor. Bu bağlamda bizim en öncelikli sorunumuz herkesin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir tesisin yapılmasıdır” dedi. Çerkezköy’de yaşayan engelli vatandaşların sorunlarını her fırsatta dile getirdiğini belirten Çetinkaya, bu çalışma konusunda belediyenin samimiyetine güvendiğini söyledi. Hayrettin Çetinkaya ayrıca 2012 yılında engellilerin yaşamını zorlaştıran tüm kurumların önünde düdük çalıp oturma eylemleri düzenleyerek protestolar yapacaklarını ifade etti.
 

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10