“Milletvekili maaşlarına yapılan zam, toplum vicdanını zedeliyor”

Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer Doğan, 'Emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam toplum vicdanını zedelemekte' dedi.

Tekirdağ 29.12.2011 20:04:00 0
“Milletvekili maaşlarına yapılan zam, toplum vicdanını zedeliyor”
Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer Doğan, Tuğlalı Park'ta yaptığı basın açıklamasında, kamudaki ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılması için çıkarılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ücret adaletini tam olarak sağlamadığını ileri sürdü.
 
“BU MUAMELEYİ KINIYORUZ”
4/C'li, öğretmen ve daha birçok devlet kurumu çalışanlarının “Eşit işe eşit ücret” düzenlemesiyle, ek ödemelerinde artış olmadığını ifade eden Doğan, mağdur grupların içinde en büyük sıkıntıyı çekenlerin başında 4/C'liler geldiğini belirtti. 4/C'liler arasında çalışma süreleri bakımından da farklılık bulunduğunu söyleyen Doğan, “TBMM'de çalışanlar 11 ay 29 gün, diğer kurumda çalışanlar ise 11 ay çalışmakta 1 ay maaş alamamakta. Bütün bu haksızlıklar Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir biçimde yapılmaya devam ediliyor. Yeni düzenlemede, Öğretmen ve akademik personelin ek ödemelerinde hiçbir artış olmazken, üst düzey yöneticilerin ek ödemelerinde hatırı sayılır artış yapıldı. Düşük maaş alan memurlarla yüksek maaş alanlar arasındaki fark daha da artarak 5,8 kata çıkarılmış, kamudaki ücret uçurumu daha da derinleştirildi. Türkiye Kamu-Sen olarak hak ettiğini almaktan başka bir talebi olmayan bu insanlara reva görülen muameleyi kınıyoruz” dedi.
 
MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINI DA ELEŞTİRDİ
Kamu çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırının altında ücretle geçinmeye çalışırken, 2 yıl milletvekilliği yapanların emekli olduğunda bugün için 8 bin TL emekli maaşına hak kazandığını belirten Doğan, “Emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam toplum vicdanını zedelemekte. Vatandaşlardan hastanelerde alınan katılım paylarının artırılmasını öngören kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Tasarıya son anda eklenen bir madde ile milletvekillerinin 5 bin 300 TL dolayında olan emekli maaşları 8 bin TL'ye çıkarıldı. Çalışanlar ay sonunu getirmekte zorlanırken, vekillerin kendi derdine düşmesi inanılır gibi değil. Ama herkes bilmeli ki, halkın vekili olduğunu unutanlara sandık başında hesap soracağız” dedi.
 
Çerkezköy Haber / Ahmet KILAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10