Olin Edirne Aliağa Petkim’e konuk olacak.

Olin Edirne Beko Basketbol Ligi 13. Hafta müsabakasında 4 Ocak Çarşamba günü İzmir deplasmanında Aliağa Petkim ile karşılaşacak. Aliağa Enka Spor Salonu’nda oynanacak olan maç saat 18:00’de başlayac

3.01.2012 20:55:00 0
Olin Edirne Aliağa Petkim’e konuk olacak.
Geçtiğimiz hafta sonu, 2011’in son günü  Erdemir karşında, heyecanlı ve çekişmeli geçen bir mücadele sonucu rakibine 67-64 kaybeden Olin Edirne  Aliağa karşısında galibiyet arayacak.
Yılbaşı gecesi geç saatlerde Edirne’ye dönen ve yeni yılın ilk günü yaptığı akşam antrenmanı ile Aliağa Petkim maçı hazırlıklarına başlayan Olin Edirne, Pazartesi gününü çift antrenmanla geçirdikten sonra Pazartesi gecesi Aliağa’ya hareket etti. Salı ve Çarşamba günleri çalışmalarını Aliağa’da sürdürecek olan Olin Edirne’de hedef maçı kazanarak galibiyet sayısını 5’e çıkarmak.
 
“GALİBİYET İSTİYORUZ”
Olin Edirne Baş antrenörü Ali Burgul, yaptığı açıklamada ''Aliağa kolay deplasman değil ama kazanmak için oynayacağız'' dedi. Burgul, Erdemir karşısında iyi oynamalarına karşı kaybetmenin burukluğunu yaşadıklarını söyledi. Erdemir maçının geride kaldığını ve Aliağa maçına odaklandıklarını ifade eden Burgul, şöyle devam etti:''Erdemir, zor bir deplasmandı. İyi oynadık, galip gelmek isterdik ama olmadı. Önemli olan maçın sonunu getirebilmek. Dediğim gibi olmadı. Şimdi önümüzdeki Aliağa maçına bakıyoruz. Bu akşam yola çıkacağız. Maç hazırlıklarını orada yapacağız. Aliağa kolay bir deplasman değil ama kazanmak için oynayacağız.'' 
 
EN SKORER STİMAC
Olin Edirne, Aliağa deplasmanından sonra 7 Ocak Cumartesi günü Mimar Sinan Arena’da Pınar Karşıyaka’yı ağırlayacak. Olin Edirne’de sayı ve ribaunt lideri Vladimir Stimac. Stimac 16.17 sayı ortalaması ile oynarken maç başı ribaunt oranı 10.42. Chris Wright 4.67 maç ortalaması ile asist liderliğini elinde bulundururken takımın blok liderliği yine Vladimir Stimac’ta.Olin Edirne’de en çok süre alan oyuncu Chris Wright. Wright’ı Stimac ve Mustafa Abi izliyor.
 
HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP ETMİŞTİ

Olin Edirne ligde oynanan 12 maçtan 4 galibiyetle ayrılırken 8 mağlubiyeti bulunuyor ve 16 puanla 12.sırada. 12. hafta itibarıyla 6 galibiyet 6 mağlubiyet  18 puanla 10. sırada yer alan Aliağa Petkim son maçını deplasmanda Pınar Karşıyaka ile oynamış ve rakibine   88-81 mağlup olmuştu. Aliağa Petkim’in  sayı lideri 16.7 sayı ortalaması ile Ryan David Toolson Ribaunt lideri ise 7.17ortamala ile Ümit Sonkol. Takımın asist liderliğini 4.7 ortalamayla Branislav Ratkovica yapıyor. Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi’nde iki kez karşılaşan taraflardan Olin Edirne her iki maçı da kazanmıştı. Taraflar bu sezon öncesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Akdeniz Turnuvası’nda karşılaşmışlar ve bu hazırlık maçından Olin Edirne 73-57 galip ayrılmıştı. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10