Yılın ilk operasyonunda 171 kilo eroin ele geçirildi

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda sürücüsünün Hollanda'ya gitmek için işlemlerini yaptırdığı Tır’da Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptığı aramada 171 kilo eroin ele geçirildi.

Çerkezköy 4.01.2012 20:02:00 0
Yılın ilk operasyonunda 171 kilo eroin ele geçirildi

Hollanda'dan aldığı çiçekleri Azerbeycan'ın başkenti Bakü'ye götüren Tır şoförü, yükünü burada boşalttıktan sonra boş olarak Türkiye'ye döndü. Edinilen bilgiye göre; İstanbul'da iki gün kalan TIR şoförü, daha sonra boş olarak Hollanda'ya gitmek üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'na geldi.

 

TIR ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

 

Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ekipleri tarafından risk analizi çerçevesinde durumundan şüphelenilen Tır, X-Ray cihazına yönlendirilirken, cihazda Tır'ın dorsesinin taban bölümünde yoğunluk tespit edilmesi üzerine bu kez Narkotik dedektör köpeği ile yeniden kontrol edildi. Dedektör köpeğin de aynı bölgeye tepki vermesi üzerine araç hangara çekilerek detaylı aramaya alındı. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yoğunluk tespit edilen bölgede yapılan aramada paketler halinde 171 kilo eroin bulundu. Yeni yılın ilk eroin operasyonu ile ilgili olarak, kimliği açıklanmayan Tır sürücüsü gözaltına alındı. Kapıkule'de ele geçirilen eroinin bağlantılarının tespit edilmesi için soruşturma sürüyor.

 

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10