Üniversitede zam boykotu

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bir grup öğrenci, kantin ürünlerine zam yapıldığı iddiasıyla boykot başlattı.

Çerkezköy 5.01.2012 20:42:00 0
Üniversitede zam boykotu
ÖĞRENCİLERDEN KANTİN BOYKOTU
50 kuruşluk çayın 75 kuruşa, 60 kuruşluk bisküvinin 1.5 TL’ye, 85 kuruşluk tostun 2.5 TL’ye çıktığını iddia eden öğrenciler, fiyatlar geri alınıncaya kadar boykotu sürdüreceklerini ifade etti. Açıklama yapan Yağmur Erdoğan, Edirne Gençlik Merkezi olarak, üniversitedeki arkadaşlarının kantin zamlarına karşı başlatmış oldukları boykotu desteklediklerini belirtirken, Kamil Can Altınok da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki bu kantin zamlarının sadece fakültenin sorunu olmadığını, tüm üniversitenin sorunu olduğunu savundu. 
 
ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ BU SORUNU ÇÖZMELİ
Kantin işletmecisinin kiraya zam gelmesinden dolayı ürünlere zam yaptığını ileri süren Metehan Aslı da “İşletmeci, kiraya zam yapılmasından dolayı zam yapmak zorunda kaldığını bildirdi. Bir öğrenci olarak devletten aldığı kredi ile geçinen öğrenci arkadaşlarımız var. Bu zamlarla öğrenci arkadaşlarımız geçinemez duruma gelmeye başladı. Arkadaşlarımızın başlatmış olduğu boykotu destekliyoruz. Alternatif kantin oluşturduk. Arkadaşlarımız gönüllü olarak yaptıkları yiyecekleri ve harçlıklarıyla aldıkları ürünleri buraya getiriyorlar. Buradan da öğrenci arkadaşlarımız ücretsiz olarak faydalanıyor. Zamlar geri alınıncaya kadar bu eylem devam edecek. Üniversite yönetiminin bunu kısa sürede dikkate alarak çözmesi gerekiyor” dedi.
 
“FİYATLARA ZAM YAPILMIYOR”
Kantini işleten firmanın yöneticisi Mustafa Okuyan da fiyatlara zam yapmadıklarını ileri sürdü. Fiyatların altı aydır aynı olduğunu ifade eden Okuyan, Trakya Üniversitesinin sürekli olarak kendilerini denetlediğini belirterek “Zam, sezon başında oldu. 50 kuruşluk çay 75 kuruşa çıkarıldı. Bu çaya, şekere gelen zamlardan kaynaklanıyor. 6 ay önce olan bu artış 8 kalem ürüne oldu. Her ürüne 25 kuruş artış yapıldı. Kiranın artmasından dolayı bir artış değil bu. Trakya Üniversitesi tarafından hem fiyatlar hem de hijyen açısından sürekli denetleniyoruz” dedi. 

0282 726 91 91
0282 747 65 10