Babalara “Çocuklarla İletişim” kursu

Çorlu’da 6-11 yaş arasındaki çocukların gelişim düzeylerinin artırılması amacıyla babalara yönelik düzenlenen 'Çocuklarla İletişim' kursunun ardından, kursu başarıyla tamamlayan babalara belge

Çorlu 10.01.2012 19:03:00 0
Babalara “Çocuklarla İletişim” kursu
Çorlu’da 6-11 yaş arasındaki çocukların gelişim düzeylerinin artırılması için babalara, 'Çocuklarla İletişim' eğitimi verildi.
 
BABALARA ÖZEL KURS
Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nin 10 haftalık programında babalara 50 saat eğitim verildi. Eğitimin tamamlanmasının ardından kursa katılan 10 baba, kurs bitirme sertifikalarını çocuklarının elinden aldı. Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Çorlu Halk Eğitim Merkezi, Hanife Şefik Celep İlköğretim Okulu'nda 6-11 yaş arasındaki çocukların gelişim düzeylerini artırılması için 'Çocuklarla İletişim' kursu açtı. 10 babanın katıldığı kursta, 10 hafta boyunca süren 50 saatlik eğitimin ardından, kursa katılan babalar için okulda kurs bitirme belgesi verilmesi için tören düzenlendi.
 
“BAŞARILI BİR EĞİTİM OLDU”
Törende konuşan sınıf öğretmeni Gürkan Güler, eğitimin çok iyi geçtiğini belirterek “6-11 yaş çocukların gelişimi ile ilgili olarak Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın düzenlediği bir organizasyondur. Bu program dünyada sadece Türkiye'de yapılıyor. Çocukların eğitimlerini artırmak ve gelişim düzeylerini desteklemek amaçlı bir programdır. Babalara, aile tutumu, demokratik ilişki, empati, olumlu davranış, sosyal duygusal gelişim, zihinsel gelişim, okul, arkadaş ve baba, bedensel ve cinsel gelişim, çocuklar ile zaman geçirmek ve Oyun, yaşam zorlukları ve çocuğun sorumluluk kazanması konularında eğitim verildi. Başarılı bir eğitim oldu" dedi.
 
BELGELERİNİ ÇOCUKLARININ ELİNDEN ALDILAR
Kursa katılan babalar da eğitimin kendilerine çok fayda sağladığını belirtti. Konuşmaların ardından çocuklar, kurs sonrasında babalarının kendilerine olan ilgisinin artığını belirterek, kurs bitirme belgelerini onlara verdi. Şubat ayında tekrar açılacak olan kursa başvurunun daha fazla olması bekleniyor.

 

Çerkezköy Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10