Akay “30 Mart’ta yeni bir dönem başlayacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, dün de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 Akay “30 Mart’ta yeni bir dönem başlayacak”
GÜZEL BİR SÜREÇ YAŞADIK
Saat 10.30’da S.S Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret eden Vahap Akay, kooperatif başkanı Muzaffer Yaztepe tarafından karşılandı. Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkan aday adaylarından Ensar Sivri ve CHP’li Hasan Demir de Vahap Akay’ı yalnız bırakmadı. Ziyarette konuşan Akay, 22 Aralık’tan itibaren parti olarak tempoyu arttırdıklarını belirterek “15-18 Şubat tarihinden sonra siyasette hareketlilik başlayacak” dedi. Son 45 günün yoğun bir dönem olacağını söyleyen Akay “Ağustos ayından beri yollardayız. Aday adaylığını açıklayan arkadaşlarımız ile birlikte güzel bir süreç yaşadık” diye konuştu.
 
 
BELEDİYENİN MEVCUT YAPISI DEÐİŞECEK
CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy’de 30 Mart tarihinden itibaren yeni bir dönemin başlayacağını dile getirerek “Belediyenin mevcut yapısında bir değişiklik olacak. Bu su süreçte kendi hedeflerimizde gerçek anlamda iletişim yoğunluğu yaşamak istiyoruz. Koltuk bize nasip olursa biz bunları sizlerle ve odalarla gerçekten etkili iletişim kurmaya çalışacağız. Çerkezköy’de beklentiler çok yüksek. Çerkezköy’de insanlarımızın sosyal anlamda bir beklentisi yoktur” dedi.
 
 
İNSANLARIMIZ SOKAÐA ÇIKAMIYOR
Çerkezköy’ün anti sosyal durumda olduğunu belirten Akay “10 yıldır insanlarımız sokağa çıkamıyor ve esnafımızda mağduriyet yaşıyor. Esnafımız bu noktada bana göre en büyük mağdurdur. İnsanlar sokağa çıkamıyor. Bu ortamları yaratmak gerçekten belediyenin asli görevleridir. Bu görevde eksiklikler yaşadılar. Bu dönemin esnaflara da yansıması bizim belediyecilik anlayışımızda olacaktır” diye konuştu.
 
SOMUT DÜŞÜNCELER ORTAYA KONULMALI
Çerkezköy’de odalar, dernekler, STK’lar ile ortak ve somut düşünceler ortaya koymak gerektiğini belirterek “Bu noktada belediyenin eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Böyle bilgi alışverişlerinin Çerkezköy’e çok yararlar getireceğini düşünüyorum. Ortak akla ihtiyacımız var ve bunları da sistemli bir şekilde yapacağız” dedi.
 
GÜMRÜK MÜDÜRLÜÐÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
S.S Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe de ziyaret dolayısıyla Vahap Akay ve partililere teşekkür etti. Vahap Akay ve beraberindekiler saat 11.00’da da 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Çerkezköy Gümrük Müdürü Mehmet Taş tarafından karşılanan Vahap Akay, Mehmet Taş ve tüm gümrük çalışanlarının Dünya Gümrük Günü’nü kutladı.
 
KURUMLAR ARASI DİYALOĞA ÖNEM VERECEÐİZ
Ziyarette konuşan Vahap Akay “30 Mart’ta koltuk bize nasip olursa kurumlar arası diyaloğa önem vereceğiz. Çerkezköy’ün buna ihtiyacı var” dedi. Çerkezköy’de iletişim eksikliği olduğunu ileri süren Akay, “Bunu sağlayacak kurumların başında yerel yönetimler geliyor. Buradaki iletişim ağını güçlendirecek ve bunu Tekirdağ’a taşıyacak olan başkan ve meclis üyeleridir. Bu konuda biran önce müdahaleye ihtiyaç var” dedi.
 
HEDEFİMİZ UYUM İÇİNDE ÇALIŞMA
“Hedefimiz kamu kurumlarının uyum içinde çalışması” diyen Akay, bunu Çerkezköy’e kazandırmak istediklerini söyledi. Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Gümrük Müdürü Mehmet Taş da müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
 
BİZ DE İLETİŞİME ÖNEM VERİYORUZ
Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü’nün daha önce İstanbul’a bağlı olduğunu, sonrasında da İstanbul’dan ayrılarak Tekirdağ’a bağlandığını söyleyen Taş “Çerkezköy’de iletişim çok kopuk. Bizim bu yılki temamız da iletişim, biz de kurumlar arası iletişime önem veriyoruz. Bunu artırmak Çerkezköy için çok iyi olacak. İhracat ve ithalat daha hızlı şekilde yapılabilecek” dedi.
 
AMACIMIZ ÇÖZÜM ODAKLI HİZMET SUNMAK
Yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına her zaman kapılarının açık olduğunu söyleyen Mehmet Taş “Bizim amacımız çözüm odaklı hizmet sunmak” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER