Akay, "Muhtarlarımız bizim için önemli"

6-10 Ekim tarihleri arasında Bilişim Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği (BEKAD) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenen 2972 Sayılı Mahalle İdareler İle Mahalle Muhtarlar ve İhti

Çerkezköy 13.10.2016 20:18:00 0
Akay,

 AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Çerkezköylü Mahalle Muhtarları dün saat 10.30 ‘da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a Kıbrıs semineri ve gezisi için teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette muhtarlar adına konuşma gerçekleştiren Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, “ Bizlere Kıbrıs semineri ve gezisine gitmemizi sağladığınız için başta belediye Başkanımız olarak size ve tüm belediye meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizler için gerçekten faydalı biz gezi oldu” diye konuştu. Ziyarette muhtarlar Kıbrıs ziyaretindeki izlenimlerini Akay’a anlattılar.

 

MUHTARLAR MAHALLELERİNDEKİ BAZI SIKINTILARIDA DİLE GETİRDİLER

 

Muhtarlar Kıbrıs semineri ve gezi izlenimlerinin ardından mahallelerindeki sıkıntılardan söz ettiler ve çözümlenmesini istediler. İstasyon Mahalle muhtarı Bahri Çetin “Hacı Fahri Zümbül caddesinde bulunan Kız Meslek Lisesi önüne kamera konulmasını ve caddenin aydınlatılması için ilgili makamlarla görüşerek bu sorunun çözümünü istiyorum” dedi. Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Turan Ersöz, “ Mahallemize ortaokul yapılacaktı.Bizim için bu okul işi ile yetkililerle görüşmenizi istiyorum.”diye konuştu.

 

“OKUL SIKINTISINDAN BAHSETTİLER”

 

Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı İrfan Akem, “Sokak düğünleri büyük sıkıntı yaratıyor. Buna nasıl bir çözüm bulunacak” diye konuştu. Gazi Osman Paşa mahallesi Muhtarı Mutlu Timur,” Okullara yakın ve okul önlerindeki cadde ve sokaklarda yoğun trafik oluyor buralara set yapılsın” dedi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşcan, “Tepe ilkokulu ve Ortaokulu’nun öğrenci kapasitesi yoğun olduğundan okula giden caddede yoğun bir trafik oluşuyor. Uyum marketin bulunduğu caddeye bir set yapılmasını istiyorum” diye konuştu. Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli  “Mahallemizdeki okulların sınıflarında öğrenci sayısı 55’e çıktı. Büyükşehir Belediyesinin dışında yeni okul ne zaman yapılacak. Mahallemiz devamlı göç alıyor ve bu nedenle mahallerimizin de diğer mahallelerimiz gibi daha en az iki okula ihtiyacı var.”diye konuştu. Ziyarette bulunan diğer muhtarlarda bunlara benzer mahallelerindeki sıkıntılardan söz ettiler.

 

“3 SIKINTILARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKEN ÇALIŞMAYI YAPIYORUZ”

 

Muhtarların beklenti ve sıkıntılarını dinledikten sonra konuşma gerçekleştiren Başkan Vahap Akay “ Tüm mahallerimizin ortak sıkıntılarını biliyorum.Sorumluluk alanımız içersindekileri çözümledik ve çözümlemeye de devam ediyoruz. Ancak bazılarının çözümü için de diğer kurumların yetkisi olduğundan prosedür çok geç işliyor. 17 Aralık’ta Veliköy Kapalı Düğün Salonunun ihalesini yapacağız. 2017 yılındaki düğünlerimiz de burada yapılacak. İlçe genelindeki tüm sokak düğünleri 2017 yılı itibariyle tamamen kaldırılacak. Sokak düğünlerinde yaşanan sıkıntılar fazla olduğunu biliyoruz.Bu sorun önümüzdeki yıl  ortadan kalkacak.Mahallelerinizde istediğiniz cadde ve sokaklardaki yerlere trafiği yavaşlatacak setleri de yaparız. Hacı Fahri Zümbül Caddesinin aydınlatılması içinde TREDAŞ ile görüştüm. Çerkezköy Belediyesi olarak her zaman muhtarlarımız ile iç içeyiz. Bizlerin göremediği mahallelerinizdeki sorun ve sıkıntıları her zaman bizlere net bir şekilde anlatmanız halinde çözümü de kolaylaşıyor.Hepimizin ortak paydası ilçemizin daha iyi bir kent olmasıdır.Bu nedenle her kes üzerine düşeni en iyi şekilde yaptığına inanıyorum” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10