Çerkezköy Ziraat Odasından ‘ Kendi yumurtanı kendin yetiştir’ projesi

Çerkezköy Ziraat Odası, hayata geçirdiği “Kendi Yumurtanı Kendin Yetiştir” projesi kapsamında aşıları tam, sağlık tavuk satışı gerçekleştirecek.

Çerkezköy 26.04.2024 15:26:00 0
  Çerkezköy Ziraat Odasından ‘ Kendi yumurtanı kendin yetiştir’ projesi

 

Tavuk satışlarının Mayıs ayının ikinci haftası gerçekleştirileceği ifade eden Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, başvuruların ise 13 Mayıs Pazartesi günü 17.00’ye kadar süreceğini ifade etti. 

Gerçekleştirilen proje kapsamında Çerkezköy Ziraat Odası, 14 haftalık aşıları tam Atak’s, Tinted ve Lohman Brown yarka tavuk getireceklerini açıkladı. Piyasaya göre daha uygun bir fiyatla 190 liradan satılacak tavuklardan almak isteyenlerin, bizzat gelip Çerkezköy Ziraat Odası’ndan müracaat edebilecekleri belirtildi. Tavukların dağıtımının Mayıs ayının ikinci haftası gerçekleşeceği açıklanırken, başvuruların 26 Nisan başladığını ve 13 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar süreceği kaydedildi.

 

 

25 BİN TAVUĞU ÇİFTÇİLERLE BULUŞTURDUK 


Geçen yıldan itibaren 25 bin yumurta tavuğunu Çerkezköy ve Kapaklı’daki çiftçilerle buluşturduklarını ifade eden Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, “ Bu da iki ilçemize her gün 25 bin yumurta demektir. Üreticilerimizin geri dönüşlerinden son derece memnunuz. Odamıza gelen yoğun talepler sonrası bu yıl da köy tavuğunu çiftçilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Önemli olan çiftçinin aldığı tavuktan verim almasıydı. Çiftçi için sağlıklı tavuk almak çok önemli. Çünkü bir tane hasta tavuk diğer bütün tavukların hasta olmasına sebep olabilir. ‘Kendi yumurtanı kendin yetiştir’ projesi kapsamında herkese kendi tavuğunu besleyip yumurtasını almasını ve sağlıklı beslenmesini tavsiye ediyorum” dedi. 


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10