BAL 2.grupta 27.hafta maçları oynandı

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta 27.hafta karşılaşmaları hafta sonunda oynanırken, haftaya lider durumda giren Çorluspor Babaeskispor’u farklı geçmesini bildi.

25.04.2024 09:56:00 0
BAL 2.grupta 27.hafta maçları oynandı

Lideri takibini sürdüren Gebzespor ise Uzunköprüspor’u deplasmanda beş golle geçerken, İstanbul temsilcisi Taçspor ise ligden düşmesi haftalar öncesinden belli olan Lüleburgazspor’u tarihi farkla 17-0 mağlup etti. 

 

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta 27.hafta yedi karşılaşma oynanırken, 7 karşılaşmada fileler ise 42 kez havalandırıldı. 

 

 

 

ÇORLUSPOR 1947 BABAESKİSPOR’U FARKLI GEÇTİ 

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 2.grupta haftaya lider durumda giren Çorluspor 1947 deplasmanda Babaeskispor’a konuk oldu. Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçerken ilerleyen bölümlerde Çorluspor 1947 Ali Arashan ile golü bularak karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte moral bulan Çorluspor 1947 ilk devrenin son dakikalarında Hüseyin Ayan ile farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresi Çorluspor 1947’nin 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci devrenin ilerleyen bölümlerinde ev sahibi ekip Babaeskispor Mert Kahveci ile golü bularak farkı bire indirdi. 

Karşılaşmanın 69’uncu dakikasında sahneye çıkan tecrübeli oyuncu Serdal Öz topu ağlara göndererek farkı yeniden ikiye çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat oyun ortaya koyan Çorluspor 1947 75’inci dakikada Enes Yıldırım ile skoru 4-1 yaptı. 86’ıncı dakikada sahneye çıkan Muhammed Burak topu ağlara göndererek maçın skorunu tayin etti. Bu galibiyetle birlikte Çorluspor 1947 puanını 64 yaparak liderliğini sürdürürken, Babaeskispor ise dört puanda kaldı. 

 

 

 

GEBZESPOR ÇORLUSPOR 1947’Yİ TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ 

 

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta lider Çorluspor 1947’nin bir maçı eksik 4 puanla gerisinde yer alan Gebzespor hafta sonunda son haftaların iddialı ekibi Uzunköprüspor’a konuk oldu. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan konuk ekip 32’inci dakikada Burak Baba’nın golüyle karşılaşmada öne geçti. İlerleyen bölümlerde ev sahibi ekip beraberlik golünü arasa da istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ikinci devresinde konuk ekip Burak Baba ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı. 59’uncu dakikada tecrübeli oyuncu Adem Parlak düzgün vuruş ile topu ağlara gönderip farkı üçe çıkartırken, ev sahibi ekip Burak Gümüş ile farkı ikiye indirdi. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Murat Yetimhallaç ve Tolga Kılıç ile iki gol daha bulan Gebzespor, maçtan 5-1 galip ayrıldı. Gebzespor bu galibiyetle birlikte puanını 60 yaparken, Uzunköprüspor ise 23 puanda kaldı. 

 

 

İFA RAHAT KAZANDI 

 

Bölgesel Amatör Lig 2.Grup'ta 27. hafta karşılaşmasında İFA Spor ile ligden düşmesi kesinleşen Kocaeli temsilcisi Yuvacıkspor Halkalı İFA Stadı'nda karşılaştı. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan İFA 13’üncü dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Mustafa Cevret düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk devresini ev sahibi ekip tek gollü üstünlükle tamamlarken, ikinci devrenin ilerleyen bölümlerinde İFA yeniden penaltı kazandı. Topun başına bir kez daha geçen Mustafa Cevret kendisinin ve takımımın ikinci golünü kaydetti. Oyundan kopan rakibi karşısında üstün oyununu sürdüren İFA 67.dakikada Soner Mor ile sonuca giderek karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Üst sıralarda olsalar bile BAL statüsü gereği küme düşmeme mücadelesi veren üç İstanbul takımının mücadelesinde İFA, Feriköyspor'u geçerek avantaj sağladı.İFA puanını 49 yaparken, Yuvacıkspor ise 22 puanda kaldı. 

 

 

SARAYSPOR EVİNDE KAYIP

 

TFF Bölgesel Amatör Ligde kalma mücadelesi veren iki ekibin mücadelesinde Sarayspor 1953 evinde Diliskelesispor’u ağırladı. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçerken, ilerleyen bölümlerde konuk ekip İsmail Can Taşkıran’ın golüyle karşılaşmada öne geçti. Golden dört dakika sonra Yasin Bayram ile bir gol daha bulan Diliskelesispor karşılaşmanın ilk devresini iki farklı önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında Sarayspor 1953 Berat Kubat’ın golüyle umutlandı. Heyecanın giderek arttığı karşılaşmanın kalan dakikalarında ev sahibi ekip beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada Diliskelesispor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyetle birlikte Diliskelesispor puanını 40 yaparken, Sarayspor 1953 ise 21 puanda kaldı. 

 

TAÇSPOR’DAN LÜLEBURGAZSPOR’A TARİHİ FARK 17-0

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 2. Grubun güçlü takımlarından Taçspor evinde haftalar önce ligden düşmesi kesinleşen Lüleburgazspor misafir etti. Taçspor’da bu sezon kaydettiği goller ile dikkatleri fazlası ile çeken Yusuf Furkan Coşkun attığı 4 gol, oyuna sonradan giren Cemilcan Eryılmaz 4 gol ve 10 numarası Ahmet Gündoğdu hat-trick yaparak maçın yıldızlaşan ismi oldular. Sarı Kırmızılıları farklı galibiyete taşıyan diğer golleri İlyas Ekiz (2), Tunahan Aztekin, Ali Kemal Yükseker, Musa Eren Karakaş ve Serkan Bakan attılar. Taçspor’un 17 golle kazandığı Lüleburgaz maçı 2023-2024 sezonunun en farklı galibiyeti oldu. Taçspor bu golle toplam 61 gole ulaşırken grubunun en çok gol atan takımları sıralamasında Çorlu 1947 ve Gebzespor’un ardından üçüncü sıraya yükseldi.Lüleburgazspor ise üç puanla son sırada kaldı. 

 

GÖLCÜKSPOR DÖRT GOLLE GÜLDÜ 

 

Gölcükspor geçtiğimiz gün kendi evinde Keşanspor takımını ağırladı. Kırmızı Şimşekler rakibini 4-2 mağlup etti.  Karşılaşmaya daha iyi başlayan taraf Gölcükspor oldu. Kırmızı Şimşekler Keşanspor kalesinde tehlikeli pozisyonlara girdi. Dakikalar 33’de temsilcimizden Ender Acar durumu 1-0’a getiren golü kaydetti. Bu golden sonra istekli oyununu sürdüren Gölcükspor 40. dakikada bir kez daha Ender Acar’ın golü ile durumu 2-0’a getirdi. Bu golden 6 dakika sonra Gölcükspor Burak Toker’in golü ile ilk yarıyı 3-0 üstün tamamladı. İkinci yarıya da etkili başlayan Gölcükspor 61. dakika da Emre Okur’un golü ile skoru 4-0 a getirdi.  Keşanspor takımı 81. dakikasında   Eren Danış ile aradığı golü buldu (4-1). Karşılaşmanın uzatma dakikasında Keşanspor takımı Ramazan Akarsu ile durumu 4-2’ye getirdi ve karşılaşma bu sonuç ile tamamlandı. Gölcükspor puanını 44 yaparken, Keşanspor ise 33 puanda kaldı. 

 

 

FERİKÖYSPOR TEK GOLLE MAĞLUP 

 

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Feriköyspor kendisi adına son derece kritik maçta deplasmanda Kullar 1975 Spor'a 1-0 mağlup oldu. Kocaeli'nin Kullar beldesinde oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Feriköyspor 65'te kullandığı frikikte golü bulsa da yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 70'te Feriköy Mert Gayıp'ın ceza sahası içinde düşürüldüğü pozisyonda penaltı bekledi hakem 'devam' dedi. Kırmızı beyazlılar yoğun itirazda bulunurken yedek kulübesinde Hasan kırmızı kart gördü.

 

Maçın 79. dakikasında Kullar Emre Yılmaz'ın golüyle öne geçti. Maçın son bölümleri çok gergin geçti. İki takım arasında uzatma anlarında yaşanan arbedede Kullar'dan Berke kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kullar 1975’in tek gollü üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyetle birlikte ev sahibi ekip puanını 41 yaparken, ligde kalma adına çok önemli maçtan puan çıkartamayan Feriköyspor ise 47 puanda kaldı. 

 

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10