BAL 2.grupta heyecan devam ediyor

Bölgesel Amatör Ligde 26.hafta oynanan birbirinden zorlu karşılaşmaların ardından tamamlandı.

Tekirdağ 12.04.2024 13:26:00 0
BAL 2.grupta heyecan devam ediyor

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta 25.hafta karşılaşmalarında 23 gol kaydedilirken, 7 karşılaşmanın 4’üncü deplasman takımlarını üçünü de ev sahibi ekipler kazandı. 

 

ÇORLUSPOR 1947 ŞAMPİYONLUĞA GÖZ KIRPTI 

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 2.grupta mücadele eden Çorluspor 1947 sezonun en önemli maçında İFA’yı konuk etti. Yaklaşık 5 bin taraftarının desteği ile maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Çorluspor 1947 ilk dakikalardan itibaren kapanan İFA defasını açmakta zorlandı. Konuk ekip İFA ise Çorluspor 1947’nin üstüne geldiği dakikalarda kontra ataklarla gol aradı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmazken, ikinci devre Çorluspor 1947 rakibi karşısında tek kale bir futbol ortaya koydu.Taraftarının desteğini arkasına alan Çorluspor 1947 arzuladığı golü ise 74’üncü dakikada Mustafa Salış ile buldu. Gelen golün sevincini Çorluspor 1947 oyuncuları taraftarları ile yaşarken, kalan dakikalarda Çorluspor 1947 hata yapmak istemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çorluspor 1947’nin tek gollü üstünlüğü ile sonuçlandı. 22 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen ve üst üste üçüncü galibiyetine alan Çorluspor 1947 puanını 61 yaparak şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşmış oldu. 

 

 

GEBZESPOR UZATMALARDA ZİRVEYE TUTUNDU 

 

Haftanın en önemli maçında Gebzespor evinde Gölcükspor’u ağırladı. İlk yarıda oyuna daha iyi başlayan taraf ev sahibi takım oldu. Gebzespor ilk bölümde kalemizde pozisyonlar yakaladı. Taraftarının desteğini arkasına alan ev sahibi ekip 21. dakikada Adem Parlak’ın golü ile karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresinin ilerleyen bölümlerinde konuk ekip Gölcükspor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve ilk devre Gebzespor’un üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısına Gölcükspor daha iyi başladı. Kırmızı Siyahlı temsilcimiz 53. dakikada Burak Toker’in golü ile durumu 1-1’e getirdi. Bu golden sonra Gebzespor rakip kalede yeniden öne geçmeye çalışsa da Gölcükspor savunması hata yapmadı. Dakika 74’de Gebzespor’dan Oluş Şensöz ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. 77’de bu seferde Gölcükspor’dan Oğuzhan Kol kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maçın uzatma dakikalarında Gebzespor Adem Parlak’ın golü ile 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada Gebzespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyetle birlikte Gebzespor puanını 57 yaparken, Gölcükspor ise 41 puanda kaldı. 

 

TAÇSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET 

 

Ligde zirve hesapları yapan İstanbul ekipleri Feriköyspor evinde Taçspor’u ağırladı. Ev sahibi ekip maça taraftarının desteği ile iyi başlarken, ilerleyen bölümlerde Taçspor oyunda hakimiye aldı. Ataklarını sürdüren konuk ekip Taçspor golü de 33’üncü dakikada buldu. Samet Şenol’un sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortayı iyi takip eden Yusuf Furkan Coşkun düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk devresinin ise kalan dakikalarında başka gol olmadı. 52’inci dakikada gelişen konuk ekip atağında Yusuf Furkan Coşkun’un ara pasında topla buluşan Yasin Ayhan düzgün bir vuruş yaparak farkı da ikiye çıkardı. İki farklı mağlup duruma düşmesine rağmen baskılarını sürdüren ev sahibi ekip Feriköyspor Recep Hasan Hazır’ın golüyle ümitlendi. Bu golden kısa bir süre sonra konuk ekip Taçspor Muhammet Çetin’in golüyle farkı ile farkı yeniden farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Taçspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyetle Taçspor puanını 49 yaparak üçüncü sıraya yükselirken, Feriköyspor ise 47 puanda kaldı. 

 

 

KULLAR DEPLASMANDA ŞEN 

 

Keşanspor evinde Kullar 1975’i konuk etti. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devrenin ilerleyen bölümlerinde konuk ekip Kullar 1975 Erdem’in golüyle karşılaşmada öne geçti. Oyundan kopmamaya çalışan Keşansopr 62’inci dakikada Semih’in golüyle skoru eşitledi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde konuk ekip 75’inci dakikada Yiğit Eser ile karşılaşmada tekrar öne geçti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada Kullar 1975’in 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Kullar 1975 puanın 38 yaparken, Keşanspor ise 33 puanda kaldı. 

 

UZUNKÖPRÜSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ 

 

Son haftalarda çıkış yakalayan Uzunköprüspor deplasmanda Diliskelesispor’a konuk oldu. Maça hızlı bir başlangıç yapan Uzunköprüspor 3.dakikada Yaşar Kaan Tunçer’in golüyle karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresi Uzunköprüspor’un tek gollü üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci devrenin ilerleyen bölümlerinde ev sahibi ekip Gürol’un kırmızı kart görmesiyle on kişi kaldı. Rakibinin on kişi kalmasını iyi değerlendiren Uzunköprüspor 79’uncu dakikada Furkan Şare ile farkı ikiye çıkardı. Çok rahat bir oyun ortaya koyan Uzunköprüspor uzatma dakikalarında Volkan Çağlar’ın golüyle farkı da üçe çıkardı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşma Uzunköprüspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Uzunköprüspor bu galibiyetle birlikte puanını 23 yaparken, Diliskelesispor ise 37 puanda kaldı. 

 

SARAYSPOR KAYIP 

 

Alt sıralarda mücadele eden Yuvacıkspor evinde Sarayspor 1953’ü konuk etti. Taraftarı önünde maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Yuvacıkspor ilerleyen bölümlerde bulduğu gollerle karşılaşmada üstünlüğü eline geçirdi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Yuvacıkspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Yuvacıkspor bu galibiyetle puanını 22 yaparken, Sarayspor 1953 ise 21 puanda kaldı. 

 

KAPAKLISPOR LÜLEBURGAZSPOR’U ALTI GOLLE GEÇTİ

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 2.grupta temsilcimiz Kapaklıspor ilk devre evinde 8-1’lik skor ile mağlup ettiği Lüleburgazspor’a deplasmanda konuk oldu. Zayıf rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Kapaklıspor ilk dakikalardan itibaren ataklarını sıklaştırdı. Karşılaşmanın 10’uncu dakikasında gelişen Kapaklıspor atağında Uğur Hasko topu ağlara göndererek Kapaklıspor’u karşılaşmada öne geçirdi. Lüleburgazspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklenirken, Kapaklıspor karşısında etkili olamadı. Ataklarını sürdüren Kapaklıspor ilk devrenin uzatma dakikalarında Enes Dada ile farkı ikiye çıkardı.

Karşılaşmanın ikinci devresine fırtına gibi giren Kapaklıspor 55’inci dakikada Yusuf Özkan’ın şık golüyle farkı da üçe çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor’da Emre Kaymaz takımının dördüncü golünü kaydetti. 69’uncu dakikada Fatih Adıgüzel ile farkı beşe çıkartan Kapaklıspor 76’ıncı dakikada Tansu Yazıcı ile bir gol daha buldu. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada Kapaklıspor’un 6-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Kapaklıspor bu farklı galibiyetle birlikte puanını 33 yaparken, 24’üncü maçında 20’inci mağlubiyetini alan Lüleburgazspor ise 3 puanda kaldı. 

 

Haber/Semih SARMA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10