BAŞKAN NACİ AKYAZI “GÜVEN TAZELEDİ

Tekirdağ Basın Mensupları Derneği’nin 8. olağan kongresi yapıldı. Pazar günü Tekirdağ dernek merkezinde yapılan kongrede Başkan Naci Akyazı yeniden Tekirdağ Basın mensupları Derneği BaşkanlıÄ

BAŞKAN NACİ AKYAZI “GÜVEN TAZELEDİ
Çerkezköy Haber - Tekirdağ Basın Mensupları Derneği’nin 8. olağan kongresi yapıldı. Pazar günü Tekirdağ dernek merkezinde yapılan kongrede Başkan Naci Akyazı yeniden Tekirdağ Basın mensupları Derneği Başkanlığına seçildi.
AKYAZI YENİDEN BAŞKAN
Tekirdağ Basın Mensupları Derneğinde yapılan 8. Olağan kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığını Ersin Bilmeç’in yaptığı kongrede Divan üyeliklerine ise Cengiz İsel ve Hakan Karaca getirildi. Kongrede konuşan Tekirdağ Basın Mensupları Derneği Başkanı Naci Akyazı, gazeteciliğin birçok meslekte olduğu gibi dürüst ve onurlu bir meslek olduğunu, gazetecilerin de toplumdaki karşılığının da dürüst ve onur sahibi insan olduğunu gazetecilerin bu tür bir fikir emekçileri olduğunu söyledi. Gazetecilerin sadece kendine değil, topluma da yön veren insanlardan meydana geldiğini ifade eden Akyazı, şunları kaydetti: “Gazetecinin kültürü ve dünya görüşü bu kapsamda yer alır. Gazeteci zeki algıları, yüksek refleksleri olan hızlı ama ağır başlı ve oturaklı insandır. Gazeteci aynı zamanda yaptığı işten dolayı çok yönlü bir insandır. Bu bakımdan “gazetecilik” her zaman kendisini yenileyen, geliştiren insanlardan oluşan onurlu ve şerefli bir meslek grubudur.”
YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ
Konuşmaların ardından yapılan olağan kongrede Tekirdağ Basın Mensupları Derneği’nin yeni yönetimi de belirlenmiş oldu. Yönetim kurulu üyeliklerine Naci Akyazı, Cenap Kürümoğlu, Şaban Kardeş, M. Selahattin Er, Kamil Baştuhan, E.Bedia İlerler, Nijat Ayvaz, Ersin Bilmeç, Cem Akyazı, Uğur Adutalp ve Sevde Gül Malit getirildi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üyelik kararının da alındığı yönetim kurulu toplantısında Türkiye Gazeteciler Federasyon Delegeliklerine ise Naci Akyazı, Sevay Kardeş, Cenap Kürümoğlu ve Ersin Bilmeç seçildi.
Tekirdağ Basın Mensupları Derneği hafta içi yapacağı ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yaparak yeni dönemdeki Başkanı, Genel Sekreteri ve diğer yürütme kurulu üyelerinin görev dağılımını belirleyecek.