Tarih: 16.04.2018 16:16

Başvuralar 30 Nisan'da sona erecek

Facebook Twitter Linked-in

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilere yönelik yapılan genç çiftçi 30 bin TL hibe desteği için başvurular 30 Nisan’da sona erecek.

 

“18-40 ARASI ÇİFTÇİLER BAŞVURABİLİYOR”

2 Nisan’da başlayan başvuruların 30 Nisan’da mesai bitiminde tamamlanacağını kaydeden İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, bugüne kadar Çerkezköy’den dört başvurunun geldiğini ifade etti. Çerkezköy Kızılpınar ve Veliköy mahallesinde bulunan genç çiftçilerin başvuru yapabileceğini kaydeden yetkililer “ Daha önceden hibe almamış, sosyal güvencesi olmayan, vergi mükellefi olmayan 18-40 yaş arasındaki çiftçilerimiz kişiler bu hibeye başvuru yapabiliyor.

 

Genç çiftçiler çıktıları, projeyi ve istenilen belgeleri, ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği (projenin uygulanacağı yer) nüfusu yirmi binin altındaki yerleşim birimlerinin bağlı olduğu il/ilçe tarım müdürlüklerine başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapacaktır. Başvurunun tamamlanmış olması için dosyanın bizzat elden teslim edilmesi şarttır. Başvurular, illerde vali veya vali yardımcısı başkanlığında kurulan komisyonlar vasıtasıyla değerlendirilecek. Başvuruda genç çiftçilerden herhangi bir ücret talebi olmayacak. Değerlendirme sonunda belirlenen genç çiftçilerle hibe sözleşmeleri, GTHB il ve ilçe müdürlüklerince imzalanacak ve projelerin uygulanmasına başlanacak” dedi.

 

“HANGİ PROJELERE DESTEK VERİLİR”

 

Yetkililer “  Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi, arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi, İpek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı, Kapama meyve bahçesi tesisi, Fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, Çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği, Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı, Çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, Coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim projelerine destek veriliyor” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —