Bu vicdansızları kim bulup hesap soracak?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 Eylül ayında Çerkezköy’e kazandırılan Kavakdere Kent Park’ın bakımsız hali görenlerin içini acıttı.

Çerkezköy 12.04.2024 18:28:00 0
Bu vicdansızları kim bulup hesap soracak?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar için kazandırılan Kavakdere Kent Parkı kaderine terk edilirken, Çerkezköy’e, Tekirdağ’a, millete, çocuklara yakışmayan nahoş görüntüler tepki çekiyor. 

 

 

TEPKİ GÖSTERDİLER 

 

2023 yılında Çerkezköy’e modern bir tesis kuran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin aradan geçen süre zarfında parkı kaderine terk etmesine vatandaşlar tepki gösteriyor. Bu kötü manzara karşısında belediye yetkililerinin gözlerini kapatmasına anlam veremediklerini kaydeden vatandaşlar, “Milletin malı çarçur ediliyor. Burada kim önlem alacak? Aileler çocuklarını güvenli bir şekilde parka getiremiyor. 

 

 

Gece ateş yakanlar uyuşturucu ve alkol alıyorlar. Söktükleri kent mobilyalarına da zarar veriyorlar. İnsanlıktan nasibini almamış bazı kişi veya kişilerce parkta bulunan büfenin kapılarının ve kent mobilyalarının sökülerek parçalanması ve tuvaletlerin içki şişeleri ile dolması da yüreklerimizi sızlatıyor. Park tamamen harabeye dönmüş. Bu parkı kim takip ediyor? Bu parkın halini kimse görmüyor mu? Yetkili uğramıyor mu? Bunu çok merak ediyoruz” dedi. 

 

 

ÖNLEM ALMIYORLAR 

 

Parkta onlarca kamera olmasına rağmen parkın kaderine terk edildiğini ifade eden vatandaşlar, “Eğer bu kameralar çalışıyorsa, bu kameralar bir yerde kayıt tutuyorsa bu olaylar yaşanana kadar yetkililer bir zabıt tuttu mu, bir önlem aldı mı, bu soruyu da sormak bizim hakkımızdır. Bu kameraların başında kimler oturuyor, parka kimler gelip bakıyor, temizlik görevlileri, zabıtalar, yetkililer, Park Bahçe Müdürleri, sizler ne iş yapıyorsunuz? Çocuklarımız bisiklet yollarında, basketbol ve futbol sahasında cam kırıntılarının içerisinde çocukluğunu yaşamaya çalışıyorlar. Milyonlar harcanmış, güzel bir park yapılmış ama yapmak yetmiyor. Bakmak da yapmak kadar önemlidir. Büfenin içinde tuvaletler kırılmış, her taraf yakılmış, alkol şişeleri ortada. Açık olan panoda bir vatandaş elektrik akımına kapılsa bunun sorumlusu kim olacak? Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeni seçilen Candan Yüceer’in bu duruma artık el atmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10