Tarih: 18.04.2014 18:26

Bulgar milletvekilinden Akay'a ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞINIZIN GÖSTERGESİDİR

Ziyarette konuşan Marko, Çerkezköy’e gezmeye geldiğini ifade ederek “30 Mart Seçimleri sürecinde Çerkezköy’deki arkadaşım İsmail Tarıkulu’ndan sizin seçimlerde başkanlığın fovari ismi olduğunuzu öğrendim. Sizin seçildiğinizi öğrenince sevindim ve Çerkezköy’e geldiğimde sizi ziyaret etmek istedim” dedi. Arkadaşı sayesinde buradaki seçim sürecindeki atmosferden az da olsa bilgisinin olduğunu ifade eden Marko “Karşımda oldukça genç ve enerjik bir belediye başkanı var. Sizi diğer belediye başkanlarını görünce oldukça genç gördüm. Sizin genç ve enejik oluşunuz güzel ilçeniz Çerkezköy’e çok güzel hizmetler yapacağınızın bir göstergesidir” dedi.

TAM BİR AVRUPA KENTİ

Çerkezköy’ün çok güzel bir şehir olduğunu dile getiren Marko “Çok güzel bir kentte yaşıyorsunuz. Şehrinizin her yeri derli toplu güzel ve intizamlı. Böyle güzel bir şehri ilk defa görüyorum. Tam bir Avrupa kenti. Böyle güzel bir şehirde yaşayan insanlarında mutlu olduklarını düşünüyorum. Sizin Çerkezköy’e çok daha güzel işler yapacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Bulgaristan’da dostlarının çoğunun Türk olduğunu ve her açıdan Türklerin çok iyi bir dost olduğunu söyleyen Marko “140 sandalyeli Bulgaristan Parlementosu’nun 30’u Türklerin partisi DBS oluşturmakta ve ben de onlara destek vermekteyim” dedi. Marko, Türkiye ile Bulgaristan arasında iyi ilişkilerin daha da gelişmesi için mücadele ettiklerini ifade etti.

GÖÇÜ ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bulgaristan’ın ekonomik yönden sıkıntı çektiğini ve bu nedenle Avrupa ülkelerinde devamlı göç verdiğini ifade eden Marko “Bulgaristan nüfus bakımından İstanbul nüfusunun üçte biri kadar bir ülke. Göçü önlemek ve ülke ekonomisini iyi düzeye getirmek için çalışıyoruz. Şu anda Avrupa Ülkelerinden Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Hollanda ve İngiltere’de toplam bir buçuk milyon insanımız bulunuyor. Romanya’da da 200 bin vatandaşımız var” dedi. Onların da ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesi için çalışmalar başlattıklarını belirten Marko “Ayrıca 300 bin vatandaşımızda Ukray’nada yaşıyor. Ukrayna’da yaşanan olaylardan tedirginlik duyuyoruz ve orada bulunan vatandaşlarımız ülkelerine dönmek istiyor” dedi.

BULGARİSTAN’A DAVET ETTİ

Çerkezköy Belediye Baqşkanı Vahap Akay’ı Bulgaristan’a davet eden Bulgaristan Bağımsız Milletvekili Georgi Marko “Bulgaristan’nın her yerini bizzat ben size gezdireceğim. Sizi gezdirmek için de kendime zaman ayıracağım. Bu dostluğumuzun ebediyen sürmesini istiyorum. Türkler asırlar öncesi bizlerin bu günlere gelmesinde dayanan paylaşımları ve bizlere gösterdikleri öğretileridir” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Çerkezköy’ü güzel ve bir Avrupa şehrinden daha güzel görmenizden memnuniyet duyduk. 30 Mart Mahalli İdareler seçimleri sonrasında ilk defa Bulgaristan gibi komşu bir ülkenin milletvekili bizleri ziyaret etmesinden memnun olduk” dedi.

TÜRKLER MİSAFİRPERVERDİR

Türklerin misafirperver olduğunu ifade eden Vahap Akay “Bu geçmişte de böyleydi, gelecekte de böyle olacak” dedi. Daveti için de Marko’ya teşekkür eden Akay “Bulgaristan göçmeni olan meclis üyemiz Nihat Mıstık ile birlikte yapacağımız Bulgaristan ziyaretinde mutlaka sizlerle de birlikte olacağız” dedi. Amaçlarının iki ülke arasındaki ekonomik ve sosyal alanlardaki birlikteliğin daha da gelişmesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Akay “Her zaman sizleri Çerkezköy’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi. Ziyarette Akay, konuğuna Türk kahvesi ile Türk Lokumu hediye etti.

Haber / Cem BÜLBÜL   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —