'Çakıllı süt mısırı' rağbet görüyor

Vize ilçesinin Çakıllı Beldesi sınırları içinde yetiştirilen süt mısırı vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen yemelik mısır oldu.

 

 

Vize ilçesinin Çakıllı Beldesi sınırları içinde yetiştirilen süt mısırı vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen yemelik mısır oldu. Çakıllı süt mısırı satan Suat Sevinç çakıllı süt mısırının tamamen yerli tohumdan üretildiğini  tat ve lezzet bakımından diğer bölgelerde yetiştirilen süt mısırlarına göre çok farklı olduğunu son yıllarda Trakya bölgesinde de marka haline geldiğini söyledi.

 

Kırklareli’nin Vize İlçesi’nin Çakıllı Beldesi sınırları içinde yetiştirilen süt mısırı Çerkezköylü vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen mısır oldu.

“24 YILDIR YAPIYORUM”

Babadan oğula bir meslek olan pazarcılığı 24 yıldır yaptığını kaydeden Suat Sevinç “ Biz dört Sevinç Kardeşler olarak her yıl Çakıllı beldemizde yıllardır tamamen yerli tohumdan doğal ortamda yetiştirilen yemelik süt mısırı vatandaşlarımız tarafından rağbet görüyor.Bu mısırın tadı da  her damak zevkine uygun oldukça ve lezzetli.  Son yıllarda artık ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de yerel tohumlar azaldı ve elinde olanlarda her yıl hasat sonu yetiştirdikleri ürünlerden elde etmeyi sürdürüyor. Dış ülkelerden gelen tohumlara göre bizim yerli tohumlarımız ithal tohumlardan kat ve iyi hem lezzet bakımından hem de tat bakımından da daha uzun ömürlü. Çakıllı süt mısırı son yıllarda Trakya’nın markası olan bir mısır haline geldi anne sütü gibi faydalı olan Çakıllı’da süt mısırı üretimi yapanların sayısında da talebin artması nedeniyle devamlı artıyor” dedi.

“MEVSİMİNDE BOL MISIR YENMELİ”

Süt mısırının sağlık bakımından da faydalı olduğunu ve mevsiminde de bol bol tüketilmesi gerektiğini kaydeden Sevinç “ Özellikle Trakya bölgesinde üretilen süt mısırı diğer bölgelerde üretilen süt mısırlarına göre çok daha lezzetli. Süt mısırı mevsiminde bölge halkımızın bol tüketmelidir. Süt mısırı sağlık bakımından da çok faydalı bir yiyecektir. Özellikle de bölgemizde Çakıllı mısırı çok daha tatlı ve lezzetli oluşu ise vatandaşların ilk tercih ettiği mısır oluyor. Bu nedenle Çakıllı mısırı alan bir daha alıyor” ifadelerini kullandı.

“ UZUN SÜRE SAKLAYABİLİRSİNİZ”

Sevinç,Çakıllı mısırının dayanıklı olduğunu da belirterek, “Çakıllı mısırı özellikle kış aylarında da  uzun süre serin yerde saklandığında tazeliğini muhafaza ediyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız kış ayında da süt mısırı yemeleri mümkün oluyor.  Kış aylarında süt mısırı yemek isteyen şimdiden süt mısırını bolca alarak muhafaza ederek saklayabilirler. Evlerinde serin yer olmayanlar derin dondurucularda saklayabilirler. Ancak aldıkları mısırı güzelce soyarak   buzdolabının buzluğuna beşli ya da altılı olarak poşetlere sıkıca hava almayacak şekilde ambalajlayarak koymaları yeterlidir ve bu şekilde saklanan süt mısırına hiçbir şey olmaz ve ilk gün aldıkları gibi taze olarak kalır ve kış ayında da tarladan yeni koparılmış taze olarak pişirilerek yenir” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN