Cankurtaranlar tatil sezonunda 60 kişinin boğulmasının önüne geçti

Tekirdağ'da alınan tedbirlere rağmen, serinlemek için deniz, göl, gölet ve sulama kanallarına giren ya da kaza sonucu su kaynaklarına düşen vatandaşlara cankurtaranlar müdahale ediyor.

Şarköy 20.07.2023 12:57:00 0
Cankurtaranlar tatil sezonunda 60 kişinin boğulmasının önüne geçti

 

Şarköy’de mavi bayraklı plajlarda 5 yıldır görevlerini sürdüren cankurtaranlar, bugüne kadar tatil sezonunda 60 kişinin boğulmasının önüne geçti. 

Trakya'da son yıllarda hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı vatandaşlar, su kaynaklarında serinlemeye çalışıyor.

 


UYARI LEVHALARI KONULUYOR 


Valilik, belediyeler ve ilgili kurumlar, boğulma vakalarının önlenmesi ve yeni acıların yaşanmaması için riskli alanlarda önlemleri artırıyor. Tekirdağ'da sahillerde onlarca cankurtaran görev yapıyor. Tedbirler kapsamında valilikler tarafından özellikle yaz aylarında denizlerde yoğunluk yaşandığı dönemlerde AFAD ekipleri görevlendiriliyor. Yine valilik ve belediyeler tarafından riskli göl, akarsu ve barajlara vatandaşların girmemesi amacıyla uyarı levhaları konuluyor.


SON 5 YILDA 40 KİŞİ BOĞULDU 


Alınan tedbirlere rağmen deniz, göl, gölet ve sulama kanallarında boğulma vakaları yaşanıyor. Son 5 yılda Tekirdağ'da 40 kişi boğuldu. Boğulma tehlikesi geçiren yüzlerce kişiye de sağlık ekiplerince müdahale edildi.


CANKURTARANLAR BOĞULMA VAKALARININ ÖNÜNE GEÇİYOR


Şarköy’de mavi bayraklı plajlarda 5 yıldır görevlerini sürdüren cankurtaranlar, bugüne kadar tatil sezonunda 60 kişinin boğulmasının önüne geçti. 


İLÇENİN NÜFUSU 10 KAT ARTIYOR 


Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, her tatil sezonunda ilçenin nüfusunun 10 kat arttığını söyledi. Tatilcilere en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirten Var, "Plajlarımızda vatandaşların güvenli şekilde denize girmeleri için cankurtaranlar görev yapıyor. Cankurtaranlar sabit olarak kulelerde durup gözlem yapıyor, ayrıca botlarla da hizmet veriyor. Herhangi bir aksilik durumunda hemen vatandaşlara müdahale ediyorlar" ifadelerini kullandı.  


“VATANDAŞLARIN CAN GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”


Plajda görevli cankurtaran Hakkı Öztürk de boğulmaların önüne geçmek için önemli bir görev yaptıklarını belirtti. Vatandaşların cankurtaran olan plajlarda gönül rahatlığıyla denize girdiğini dile getiren Öztürk, "Plajlarda 12 cankurtaran görev yapıyor. 8 kişi kulelerde, 4 de botçu arkadaşımız var. Sabah saat 10'da göreve başlıyoruz. 

 

Akşam 7'de görevimizi tamamlıyoruz. Vatandaşların can güvenliği bizim için çok önemli. Vatandaşlara uyarılarda bulunuyoruz. Gerekli durumlarda ilk yardım müdahalesinde bulunuyoruz. Gün içinde sürekli plajda devriyemiz oluyor. Cankurtaran olan yerlerde boğulma olayı çok az yaşanıyor" dedi. 


AA


0282 726 91 91
0282 747 65 10