Çekirgeyle mücadelede 3 bin dekar arazi ilaçlandı

Muratlı’da yapılan ilaçlama ile ayçiçeği tarlalarında görülen çekirge sürüleriyle mücadeleden kısa sürede sonuç alındı.

Muratlı 24.07.2023 15:37:00 0
Çekirgeyle mücadelede 3 bin dekar arazi ilaçlandı

 

Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, "Hızlı müdahale ile birkaç gün içerisinde çekirgelerin görüldüğü bölgeler ilaçlandı. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık. İnşallah yeniden çekirgeler görülmez. Şu an için bir sorun kalmadı ama yine de çiftçilerimizin zaman zaman tarlalarını kontrol etmelerinde fayda var diye düşünüyoruz” dedi. 

Hanoğlu Mahallesi'ndeki ayçiçeği tarlalarında çekirge sürülerinin görülmesi üzerine inceleme başlatıldı.

 


ÜCRETSİZ İLAÇ GÖNDERİLDİ 


Tarlalardaki çekirge yayılımının önüne geçmek için Tekirdağ Valiliği koordinesinde Tarım ve Orman Bakanlığınca üreticilere ücretsiz ilaç gönderildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli gözetiminde çiftçiler çekirge sürüleriyle mücadele kapsamında 3 bin dekar araziyi ilaçladı.


"ÜRÜN KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLDİ"


Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, ayçiçeği tarlalarında görülen çekirge sürüleriyle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarının erken yapıldığını söyledi. İlaçlamanın ayçiçeği tarlalarına zarar vermeden yapılmasının ürün kaybının önüne geçtiğini ifade eden Borucu, "Hızlı müdahale ile birkaç gün içerisinde çekirgelerin görüldüğü bölgeler ilaçlandı. 

 

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık. İnşallah yeniden çekirgeler görülmez. Şu an için bir sorun kalmadı ama yine de çiftçilerimizin zaman zaman tarlalarını kontrol etmelerinde fayda var diye düşünüyoruz." dedi.

 


"SAYILARI SÜREKLİ ARTTI"


Hanoğlu Muhtarı Turgay Güngör de ilaçlama çalışmalarının ardından üreticilerle tarlalardaki kontrollerini sürdürdüklerini dile getirdi. Çekirgelerin sayılarının artmaya başladıktan sonra ayçiçeğine zarar verdiğini belirten Güngör, "Tarlalarda çekirgelerin bu kadar çok artmasını beklemiyorduk. Bir süre sonra kaybolurlar diye düşündük ama sayıları sürekli arttı. Ayçiçeğinin yapraklarını yemeye başladıklarında hemen yetkililerle görüştük ve gerekli incelemeler yapıldı. Ardından ilaçlama çalışmalarıyla daha büyük zararın önüne geçtik. Çiftçilerimiz ilaçlama çalışmalarıyla rahat nefes aldı." diye konuştu.


ENDİŞENİN ÖNÜNE GEÇİLDİ 


Çiftçi Mustafa Dündar ise erken ilaçlama yapılmasıyla üreticilerin endişelerinin önüne geçildiğini aktardı.


AA


0282 726 91 91
0282 747 65 10