Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün gerçekleştirdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında Çerkezköy Meclis Toplantı Salonu

Çerkezköy 2.12.2011 18:47:00 0
Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı
KAMULAŞTIRMA İMAR KOMİSYONUNDA
Meclis üyelerinden Turkay Karakaş ve Asuman Azak’ın katılmadığı toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk gündem maddesi olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.11.2011 gün ve 235 sayılı Belediye Hissesinin satılması gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmenin ardından hisse satışı oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde görüşülen “24.11.2011 gün ve 236 sayılı Pınarça köyü 531 numaralı parselin kamulaştırılması” konusu da oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
KREŞ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Meclisin diğer gündem maddesinde 24.11.2011 gün ve 237 sayılı gayrimenkul satışı görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bahsi geçen gayrimenkulün daha önce belediye tarafından işletilen bir kreş olduğunu ve belediyenin bu uygulamadan vazgeçtiğini belirtti. Kreşin satılıp satılmayacağı ya da kiraya verilip verilmeyeceğini kararlaştırmak üzere gündem maddesinin imar ve bütçe komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
ANAOKULU YAPILACAK
Toplantının beşinci gündem maddesinde 705 adada bulunan kreş alanı taşınmazda, Hüseyin Sezgin’in varislerince imar planında değişiklik yapılması talebi görüşüldü. Burada bir hayırseverin en az 100 kişilik bir anaokulu yaptırmak istediğini belirten Ali Ertem gündem maddesini oylamaya sundu. 705 adada plan tadilatı yapılması talebinin incelenmek üzere imar komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
PINARÇA’NIN İÇME SUYU ÇERKEZKÖY’DEN
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde “Pınarça Köyü Muhtarlığı’nın su hizmetlerini Çerkezköy Belediyesi’nden almak için meclis kararı alınması” konusu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ertem, “Pınarça Köyü yoğun göç alıyor. Artan nüfus sebebiyle hizmet vermede bütçe ve ekip yetersiz kalıyor. Pınarça Köyü Muhtarlığı yapmış oldukları toplantıda içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerini Çerkezköy Belediyesi’nde almaya karar verdi. 2 binin üzerinde nüfusa sahip Pınarça Köyü Çerkezköy’ün bir mahallesi olacak” dedi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile Bütçe ve Tarife Komisyonu’na havale edildi.
 
ENGELLİLERE AYDA 250 TL YARDIM
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından “2012 Mali yılında engellilere belediye kanununa göre belediye bütçesinden yardım yapılması” konusunun görüşülmesine geçildi. 2006 yılından beri engellilerle yardımda bulunduklarını belirten Ertem, yaptıkları yardımın 2009’a kadar artış gösterdiğini, 2009’dan itibaren ise düştüğünü ifade etti. Ertem devletten yardım alan engellilere yönelik yapılan belediye yardımlarının kaldırılmasından dolayı düşüş yaşandığını belirtti. Engellilere aylık 250 TL yardım yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
 
12 BİN METREKARE ALAN TAHSİS EDİLDİ
Belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda derece değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edildikten sonra toplantının son gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. 1215 ada 2 nolu parselin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi konusunda açıklama yapan Başkan Ertem, Ambardere’de bulunan ve 12 bin 457 metrekare olan öğretim tesis alanının kanunda devredilemeyeceğinin belirtildiğini, fakat Milli Eğitim Bakanlığı  adına bedelsiz tahsis edilebileceğini söyledi. Yapılan bilgilendirmenin ardından 1215 ada 2 nolu parselin Milli Eğitim Bakanlığı adına 25 yıllığına Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak tahsis dilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
KAFALARDAKİ ENGELLER KALDIRILMALI
Toplantı sonunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, engelli vatandaşların diledikleri, özledikleri hayatı sıkıntısız yaşamalarını temenni etti. Engellilere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Ertem, “Unutmamalıyız ki herkes birer engelli adayıdır. Bu insanların ailelerine yakın olmak gerekir. Asıl engel insanların kafasında. Kafalardaki engelleri kaldırmamız lazım. Özgürlük, kardeşlik, hoşgörü ve birlikte yaşamak engellenmemeli” dedi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10