Çerkezköy'de 09.05'de hayat durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80'inci yılında Çerkezköy'de saygıyla ve minnetle anıldı. 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yuma

Çerkezköy 10.11.2018 18:38:00 0
Çerkezköy

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenk sunumu ile başladı.

 

ÇELENK TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Anma programına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, geçtiğimiz günlerde Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan İrfan Danışmaz, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri, gaziler, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Yönetimi, öğretmenler, öğrenciler,  STK temsilcileri, muhtarlar ve  kalabalık bir vatandaş kitlesi katıldı. Kaymakam Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın çelenk sunması ile başlayan anma programı 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.

 

ANMA PROGRAMI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ

 

Cumhuriyet Meydanındaki çelenk töreninin ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti.

 

 ATAMIZI MİNNET VE ÖZLEMLE ANDIK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programında Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Deniz Akarslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu.

 

YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Şiirlerin okunmasının ardından da, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’ kapsamında düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Kompozisyon dalında birinci Ticaret Sanayi Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Çorak olurken, ikinci Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Özgür Zengin oldu. Üçüncü ise Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Güven oldu. Şiir dalında birinci 125.Yıl Ortaokulu öğrencisi Nihal Yüksel olurken, ikinci Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Zeynep Aydın Yurt oldu. Üçüncü ise Tepe Ortaokulu öğrencisi Serra Özkan oldu. İlkokullar arası resim yarışmasında birinci Tepe İlkokulu öğrencisi Irmak Ahmetoğlu olurken, ikinci Fevzipaşa ilkokulu öğrencisi Çiğdem Can Cengiz oldu. üçüncü ise Atatürk İlkokulu öğrencisi Ercan Törmük oldu. Resim yarışmasında birinci Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencisi Berfin Canseven olurken, ikinci Müjgan-Serkan karagöz Anaokulu öğrencisi Berktuğ Etçioğlu oldu.  Üçüncü ise Özel Gülerçin Anaokulu öğrencisi Meryem Parmaksız oldu. Öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

 

ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR VE MARŞLAR SESLENDİRİLDİ

 

Ardından öğrencilerin hazırladıkları zeybek gösterisi sunuldu. Sonra okul korosu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve marşlar seslendirdi. Sonra öğrencilerin hazırladığı ‘Atatürk’ konulu slayt gösterisi izlendi. Halk Eğitim Merkezi’ndeki anma programı öğrencilerin ‘Anıtkabir’ isimli oratoryo gösterisi ile sona erdi.

Haber/Seyit SÜREN

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10