Çerkezköy’de 3 ayda 120 e-ticaret şirketi kuruldu

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erkan Zümbül Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret etti. Çerkezköy’de e-ticaret sayısında son üç ayda yoğunluk yaşandığı kaydeden Zümbül, 3 ayda toplam 120 işyerinin kurulduğunu ifade etti

27.04.2024 19:33:00 0
Çerkezköy’de 3 ayda 120 e-ticaret şirketi kuruldu

Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret eden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Odanın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Zümbül, Çerkezköy’de Ocak,Şubat, Mart ayında e-ticaret sayısında artış olduğunu kaydetti. Zümbül, “ Son üç ayda 120 tane e-ticaret şirketi kuruldu. Çerkezköy’de aylık 40 esnaf Çerkezköy başta olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerine e-ticaret üzerinden satış yapıyor. Bu gerçekten çok önemlidir” dedi. 

 

 

HİZMET SEKTÖRÜ KABUK DEĞİŞTİRİYOR 

 

Çerkezköy’de son üç ayda 30 işyerinin kapandığını ifade eden Zümbül, “ Buda aylık 10’a tekabül ediyor. İş yerini kapatanlar arasında emekli olup memleketine dönenler, üniversite kazanıp çocuğunun yanına gidenler oluşturuyor. Çerkezköy hızlı göç almakla birlikte hizmet sektörü de ufak ufak kabul değiştiriyor. Sadece al satçılar değil, artık yap satçılar da oluşmaya başladı. Oda olarak toplam 6 bin üyemiz de bulunmaktadır” dedi. Bir çok esnafın devlet teşviklerinden faydalanmak üzere Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kredi talebinde bulunduğunu ancak işlerin kendilerinin görev ve sorumluluk alanında olmadığını ifade eden Zümbül, “ Bu taleplere cevap vermekte zorlanıyoruz. Kredi için gelen vatandaşlarımızı Çerkezköy Kredi Kefalet Kooperatifine yönlendiriyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10