CHP KONGRESİZ, ÖN SEÇİMSİZ 1 KASIM'A HAZIRLANACAK

CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün 1 Kasım'da yapılacak olan seçimle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Öztürk, 1 Kasım'da seçim kararı a

Çerkezköy 26.08.2015 17:54:00 0
CHP KONGRESİZ, ÖN SEÇİMSİZ 1 KASIM

“1 KASIMDA SEÇİM KARARI ALINMIŞTIR”

Dün saat 15.00’de İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen basın toplantısına CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Belediye Meclis üyeleri Binali Etyemez, Serdar Ürkmez, Necmettin Çınar ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk “Bildiğiniz üzere 7 Haziran seçimlerinden sonra bir süreç yaşandı. CHP bu süreçte AK Parti ile koalisyon görüşmelerinde tüm alt tabakalarına rağmen en uygun koalisyon görüşmesi yapmak için çaba göstermiştir. Fakat AK Parti’nin koalisyon kurmak istememesi, hükümet kanadının bölümünü paylaşmaması üzere bu koalisyon görüşmeleri sonuçsuz kalmıştır. Önceki günde Cumhurbaşkanı ve YSK’nın aldığı karar üzerine seçim hükümeti kurulması ve 1 Kasım’da da genel seçimlerin yapılması konusunda karar çıkmıştır. Bu karar doğrultusunda ise İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları olarak hazırlıklara başladık” dedi.

“ÖN SEÇİM İPTAL OLMUŞTUR”

CHP’nin seçim sürecinde izleyeceği yol hakkında bilgiler veren Öztürk, “Bu süreç yaşanırken bizim tüzüğümüz gereği ön seçim yapmak gerekiyordu. Fakat zamanın kısa olması ve bu sürelerin parti üyelerinin ve örgütleri seçimlere hazırlanmasında zaaf yaratacağı için Genel Merkezimiz parti için yapılması gereken ön seçimi iptal etmiştir. Teşkilat olarak 1.5 aydır kongre hazırlıklarına başlamıştık. Delege seçimi bazı bölgelerde yapılmasına rağmen Tekirdağ’ın hiçbir örgütünde yapılmadı. Bu delege seçimleri Salı günü itibariyle iptal edilmiştir. Kongreler hiçbir delege seçimi yapılmayan illerde 2 Kasım itibariyle tekrar başlayacaktır. Adaylığa niyeti olanları 2 Kasım’da sahada kol kola siyaset yapmaya çağırıyorum. Biz CHP üyeleri olarak bu seçimi en iyi şekilde atlamak zorundayız. Bizler Türkiye’nin yaşadığı kaosu bir an önce çözüme kavuşturmak zorundayız. Parti üyesi olan ve olmayan tüm Cumhuriyet Halk Partilileri bu seçimde elini taşın altına koyup tüm mücadelesini vermek zorundadır. Partililerimizin de bu görevi yapacağına da inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“İKTİDARA GELMEK ZORUNDAYIZ”

Türkiye’nin çok hassas bir durumdan geçtiğini kaydeden Öztürk “Son dönemlerde yaşanan terör olayları içimizi acıtıyor. Türkiye’de her vatandaşın bu seçimlerde AKP’nin dikta rejiminin nasıl olduğunu görmüştür. Herkes elinden geleni yapıp bu seçimlerde CHP’yi zaferle çıkarmak zorundayız. Parti olarak iktidara gelmek zorundayız. AK Parti ülkeyi kötü yerlere götürmektedir. Son bir haftada ekonominin yaşadığı gidişatın nerelere vardığını görüyoruz.  Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon için uğraştığını söylemiş. Genel merkezimiz ise  AK Parti’nin koalisyon için gelmediğini sadece üç aylık seçim hükümeti için AK Partinin kendilerine geldiğini ifade etmiştir. Ekonomi de 2015 yılını kaybettik, 2016 sancılı geçecek. Ak Parti bugün hükümet kurulsa idi yatırımcı ona göre yatırımını yapacaktı. Dış yatırımcı şu an da ürkek. Kendi iç ekonomimiz ile kaldık. Bu konuda maalesef ekonomi anlamında zayıflamıştır. İnşallah 1 Kasım’da CHP iktidarında bunların hepsini aşacağız” diye konuştu.

“AK PARTİYE GEREKEN TOKADI HALK VURACAKTIR”

Basın toplantısına katılan gazetecilerin, “İki aylık süre zarfında yapılacak seçimlerde oy oranında değişiklik olacağını düşünüyor musunuz” sorusunu cevaplayan Öztürk, “Halkımız dün bu ülkede birilerine verilen tavizlerin ülkeyi ne duruma getirdiğini görmüştür. Düne kadar HDP ile beraber birlikte hareket eden CHP ve MHP’ye bilgi vermeyen AK Parti çözüm sürecini ise elinin tersi ile itmiştir. Artık toplum bunları yemez. Halkımızın gerekli duyarlılığı göstereceğini ve seçimlerde AK Parti’ye gereken tokadı  vuracağını düşünüyorum. Türkiye’de bütün bölgelerde bunun değişimini yaşayacağını düşünüyorum” dedi.

“OYUMUZDA ARTIŞ OLACAKTIR”

1 Kasım da yapılması planlanan seçimlerde  ön seçimden çıkmış listelerde değişiklik olacağını düşünmediğini ifade eden Öztürk “Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki seçimde Tekirdağ genelinde 256 bin oy almıştır. 1 Kasım’da ki seçimlerde 275 bini geçtiği zaman dört vekil çıkartacaktır. Geçen seçimlerde bölgelerde kendimizi anlatamamıştık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kurulması zaman aldı ve bu süreçte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve belediyelerin yaptığı çalışmalar halka yansımıştır. Bu süreçte bunların halkın nezdinde kabul göreceğini ve oyumuzda da artış olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

GENÇLİK KOLLARI KONGRESİ DE İPTAL

Gençlik Kolları’nın da kongresinin iptal olduğunu ifade eden CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, “Daha önce basın mensuplarımıza kongre sürecimiz hakkında açıklamada bulunmuştuk. Normal şartlar altında 17 Ağustos tarihinde kongre süreci başlayacaktı. Maalesef AKP’nin koalisyona yanaşmaması erken seçime götürmesinden dolayı bizim de kongremiz ertelendi. Büyük ihtimal ile seçimden sonra olacaktır” diye konuştu. İlçe Kadın Kollarının kongre sürecinin ise Cuma günü toplanacak MYK’dan sonra belirleneceğini kaydeden Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, “Bizim şu an kongre süreci devam ediyor gibi görünüyor ama bu seçim hazırlığında bunu yapmamız zor gibi. Onun için Cuma günü kesin bilgi alacağız” açıklamasında bulundu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10