Çorlu’da silahlı olaya karışan zanlılar, Çerkezköy’de polis aracına çarparak durduruldu

Çorlu’da dün gece saat 22.00 sıralarında silahlı bir olaya karışan 50 LC 316 plakalı kamyonetle olay yerinden kaçan 5 zanlı, Çerkezköy’de polisin duyarlılığı sayesinde yakalandı.

Çerkezköy 16.04.2024 10:32:00 0
Çorlu’da silahlı olaya karışan zanlılar, Çerkezköy’de polis aracına çarparak durduruldu

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ihbarını dikkate alan Çerkezköy polisi, aracı Tepe mevkiinde fark etti. Cengiz Topel Caddesi’nde polisin dur ihtarına uymayan kamyonet ile polis arasında başlayan kovalamaca devam ederken, diğer ekipler de aracı durdurmak için Atatürk Viyadüğü’nde barikat kurdu. Polisin tüm uyarılarına rağmen durmayan araç, önce polis aracına çarptı, ardından da 2 polis memuruna çarptı. 

 

 

 

5 ZANLI GÖZALTINA ALINDI

 

Kamyonet eski kaymakamlık önündeki ağaca çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle polis aracının hava yastıkları da açılırken, aracın ön kısmı ise hurdaya döndü. Kazada yaralanan polis memurları Ahmet K., Burakcan Ç. Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta bulunan Emirhan Fidangül., Emircan Fidangül, Dindar Kiracı ve Hamide Kıymaz polis tarafından gözaltına alınırken, kamyoneti kullanan, 5 ayrı suçtan aranması bulunan Çorlu’daki silahlı yaralama olayının faili Cem Akkaya da Çerkezköy polisi tarafından gözaltına alındı. 

 

 

OLAYDA KULLANILAN SİLAH DA ELE GEÇİRİLDİ

 

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, kamyonette yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde bulunurken, Çorlu’daki olayda kullanılan silah da Kümeevler’de bir evde ele geçirildi. Polisin çevrede yaptığı aramada, araçtan atıldığı tahmin edilen uyuşturucu madde de bulundu. 

 

 

YARALI POLİS MEMURLARINI ZİYARET ETTİ

 

Olayın duyulmasının ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere Çerkezköy ve Çorlu’daki bütün birim amirleri olay yerine gelirken, yaralı polisleri hastanede ziyaret eden Tekirdağ İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Bozboyacı da polis memurlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Mesai arkadaşlarını gece boyunca yalnız bırakmayan Tekirdağ İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Bozboyacı sabaha karşı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nden ayrıldı.

 

 

EV VE İŞYERLERİNDE DE ARAMA YAPILDI

 

Olay sonrası zanlıların çok sayıda suç kaydının olduğu belirlendi. Olay sonrası kullanılamaz hale gelen polis aracı ve 50 LC 316 plakalı araç çekiciler vasıtasıyla olay yerinden kaldırılırken, Atatürk Viyadüğü de yaklaşık 3 saat boyunca tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından zanlıların ev ve işyerlerinde de aramalar yapıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10