Çorluspor 1947 maç fazlasıyla liderliğe yükseldi

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta 18.hafta karşılaşmaları Pazar günü oynandı.

Çorlu 21.02.2024 11:10:00 0
Çorluspor 1947 maç fazlasıyla liderliğe yükseldi

 

Gebzespor’un bay geçtiği haftayı farklı galibiyetle kapatan Çorluspor 1947 maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Temsilcilerimizden Kapaklıspor evinde Babaeskispor’u farklı geçerken, Sarayspor 1953 ise Kullar 1975 deplasmanından puansız döndü. 

Bölgesel Amatör Lig 2.grupta hafta sonunda toplam yedi karşılaşma oynanırken, rakip fileler 27 kez havalandırıldı. Maç başına 3.8 gol ortalamasının yakalandığı haftada dört karşılaşmayı ev sahibi ekip, bir karşılaşmayı ise deplasman ekibi kazandı. Ligde iki karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 

 


GEBZESPOR HAFTAYI BAY GEÇTİ 


Ligde haftaya 43 puanla lider durumda giren Gebzespor haftayı bay olarak geçti. Gebzespor ligde oynadığı 17 karşılaşmada 14 galibiyet bir beraberlik ve iki yenilgi elde etti. Rakip filelere 40 gol bırakan Gebzespor kalesinde ise 6 gol gördü. 


ÇORLUSPOR 1947 FARKLI KAZANDI 


Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Grup'ta mücadele eden Çorluspor 1947 deplasmanda Lüleburgazspor’a konuk oldu. Maça hızlı bir başlangıç yapan Çorluspor 1947 ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. 11’inci dakikada gelişen Çorluspor 1947 atağında topla buluşan Emin Akyıldız düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. İlk dakikalarda gelen golle birlikte rahatlayan Çorluspor 1947 golden beş dakika sonra ise Necati Önal’ın golüyle de farkı ikiye çıkardı. 20’inci dakikada sahneye çıkan Emircan Sönmez şık bir vuruş ile farkı da üçe çıkardı. 

 

Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında üstünlüğünü sürdüren Çorluspor 1947 31’inci dakikada Fırat Güneş ile farkı dörde çıkardı. Tek kale bir futbol ortaya koyan Çorluspor 1947 39’uncu dakikada Tamer Öztürk ile bir gol daha bularak karşılaşmanın ilk devresini 5-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın 64’üncü dakikasında gelişen Çorluspor 1947 atağında Muhammet Burak Balcı topu ağlara göndererek farkı da altıya çıkardı. Lüleburgazspor kalan dakikalarda en az bir gol için mücadele ederken, Çorluspor 1947 68’inci dakikada Mustafa Salış ile farkı da yediye çıkardı. Maçın 84’üncü dakikasında penaltıdan farkı sekize çıkartan Enes Yıldırım uzatma dakikalarında bir gol daha atarak maçı skorunu tayin etti. Ligin ilk devresinde Çorlu’da oynanan karşılaşmayı da 9-0 kazanan Çorluspor 1947 puanını 44 yaparak Gebzespor’un bay geçtiği haftada liderliğe yükseldi. Lüleburgazspor ise altı puanda kaldı. 

 


KAPAKLISPOR ALTI GOLLE KAZANDI


Bölgesel Amatör Lig 2.grupta mücadele eden Kapaklıspor ligin dibinde yer alan Babaeskispor’u konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Kapaklıspor ilk dakikalarda Babaeskispor savunmasını aşmakta zorlandı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Kapaklıspor arzuladığı gole ise 41’inci dakikada ulaştı. 41’inci dakikada gelişen Kapaklıspor atağında Mikail Serhat düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Golden bir dakika sonra ise Emre Kaymaz sahneye çıkarak Kapaklıspor’un ikinci golünü kaydetti. Üst üste gelen iki golle birlikte büyük moral bulan Kapaklıspor 44’üncü dakikada Emre Kaymaz ile bir gol daha bularak karşılaşmanın ilk devresini 3-0 önde tamamladı.  59’uncu dakikada sahneye çıkan Tansu Yazıcı şık vuruşla farkı dörde çıkarttı. 

 

Babaeskispor ise 63’üncü dakikada Nihat Eriş’in golüyle farkı üçe indirirken, Kapaklıspor kalan dakikalarda farkı tekrar açmaya çalıştı. 85’inci dakikada Kapaklıspor Oğuzhan Zel’in penaltı golüyle skoru da 5-1 yaptı. Karşılaşmanın son dakikasında Oğuzhan Zel ile bir gol daha bulan Kapaklıspor karşılaşmadan da 6-1 galip ayrıldı. Kapaklıspor bu galibiyetle birlikte puanını 25 yaparken, Babaeskispor ise 4 puanda kaldı. 


İFA ATTI TAÇSPOR YAKALADI


TFF Bölgesel Amatör Lig 2. Grubun derbi mücadelesinde Taçspor Alemdağ Stadında Küçükçekmece temsilcisi İFA spor’u misafir etti. Yüksek tempoda başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarına takımlar kontrollü başladılar. Defans güvenliğini ön planda iki takımın ataklarından gol sesi çıkmayınca ekipler soyunma odasına golsüz eşitlikle girdiler. İkinci yarıya hızlı başlayan iki takımdan golü bulan konuk ekip İFA oldu. 53. dakikada Özer Vatansever ve 60. dakikada Doğukan Borak’ın golleri ile Küçükçekmece ekibi 2-0 üstünlüğü yakaladı. Bu golden sonra mücadelede zaman zaman uzun süren gerginlikler olsada maç kaldığı yerden devam etti. 

 

Yediği gollerden sonra oyun disiplininden kopmadan ataklar yapan sarı kırmızılılar 84. dakikada penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Samet Şenol’un vuruşunda İFA kalecisi İsmail Ozan çelsede dönen topu tekrar tamamlayan Samet Şenol topu filelere yollayarak farkı bire indirdi 1-2. Bu golden sonra beraberlik golü için ataklar yapan Taçspor’a karşı sağlam defans yapan İFA rakibine gol şansı vermezken maçın sonuna 9 uzatma dakikası eklendi. Uzatma bölümünde tüm hatları ile İFA kalesinde beraberlik golü arayan Taçspor 90+9. dakikada aradığı golü buldu. Sol kanattan Muhammed Apuhan’ın ceza sahasına yaptığı ortaya arka direkte topla buluşan maçın yıldızı Muhammed Çetin yarım vole ile topu filelere yollayarak maçın sonucunu belirledi 2-2.Bu beraberlikle 32 puana yükselen Taçspor gelecek hafta deplasmanda Babaeskispor ile karşılaşırken, 33 puana yükselen İFA spor evinde Kullar 1975 takımını misafir edecek.

 


FERİKÖYSPOR EVİNDE TEK GOLLE GÜLDÜ 


Bölgesel Amatör Lig 2.grupta Feriköyspor ise evinde Yuvacıkspor’u konuk etti. Maça hızlı bir başlangıç yapan ev sahibi ekip geliştirdiği ataklarda bir türlü galibiyet golünü bulamadı. Kontrollü bir futbol ortaya koyan konuk ekip Yuvacıkspor ise kontra ataklarla deplasmanda öne geçmeye çalıştı. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devrenin hemen başında Feriköyspor Berke Avaz’ın golüyle karşılaşmada öne geçti.Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Uzatma dakikalarında ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılamada Feriköyspor’un tek gollü üstünlüğü ile sonuçlandı. 38 puana yükselen Feriköyspor ligdeki üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırırken, Yuvacıkspor ise 16 puanda kaldı. 


KEŞANSPOR EVİNDE DİLİSKELESİSPOR’U MAĞLUP ETTİ 


Bölgesel Amatör Lig 2.grupta hafta sonunda Edirne temsilcisi Keşanspor evinde Diliskelesispor’u ağırladı. 27.dakikada gelişen Keşanspor atağında Batuhan’ın orta sahadan attığı ara pası iyi takip eden Eren rakibinin müdahalesine rağmen topla driplinmg yaparak ceza sahasına girdi ve kaleci Emre’nin yanından yerden düzgün bir vuruşla Keşanspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımında posizyonları golü getirmeyince Keşanspor ilk yarıda soyunma odasına 1-0 önde girdi.Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı bir giriş yapan konuk ekip  Emre Aktaş ile golü buldu. 48.dakikada Diliskelesispor’un sol kanattan geliştirdiği atakta Eser kafayla topu uzaklaştırmak isterken top yere düşerken Eser’in eline çarptı ve ceza sahasondaki bu pozizyonla Diliskelesispor bir penaltı atışı kazandı. Atışı kullan Emre Aktaş durumu 1-1 yaptı.İki takımda galibiyet golü için yüklenirken, 83’üncü dakikada ev sahibi ekip galibiyet golünü buldu. 

 

83.dakikada Keşanspor orta sahasından sağ kanattan geliştirdiği atakta Mustafa kendi sahasından sağ kanada attığı topa müthiş bir dripling yapan Çağrı topa yetişerek kendine destek veren Batuhan’a pasını verdi. Ceza sahasına giren Batuhan’ın ortasında arka direkte topla buluşan Keşanspor’un golcüsü Ramazan attığı golle durumu 2-1 yaptı. Karşılaşmanın hakemi oynanmamış olarak altı dakika uzatma verirken, uzatma dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Keşanspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Keşanspor bu galibiyetle birlikte puanını 26 yaparken, Diliskelesispor ise 29 puanda kaldı. 


GOL SESİ ÇIKMADI 


Bölgesel Amatör Lig 2.grupta orta sıralarda mücadele eden Gölcükspor ise evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Uzunköprüspor’u konuk etti. Takım kadrosunun çoğunluğu genç oyunculardan kurulu Uzunköprüspor deplasmanda iyi bir oyun ortaya koydu. Rakibi karşısında etkili olan Edirne ekibi galibiyeti kaçıran taraf oldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlikle tamamlandı. Bu beraberlikle Gölcükspor puanını 28 yaparken, Uzunköprüspor ise 11 yaptı. 


SARAYSPOR DEPLASMANDA KAYIP 


Kullar 1975 ise hafta sonunda evinde temsilcimiz Sarayspor 1953’ü konuk etti. Maça hızlı bir başlangıç yapan Kullar 1975 karşılaşmanın 6’ıncı dakikasında Eren Kara’nın golüyle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, Sarayspor 1953 ise beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın ilk devresi ev sahibi ekip Kullar 1975’in tek gollü üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci devreye de hızlı giren ev sahibi ekip 51’inci dakikada Barış Sinan Üstün’ün golüyle farkı da ikiye çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat oyununu sürdüren ev sahibi ekip 78’inci dakikada Bünyamin Küçükosman ile farkı da üçe çıkardı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kullar 1975’in 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Kullar 1975 bu galibiyetle birlikte puanını da 27 yaparak sekizinci sırada haftayı kapatırken, Sarayspor 1953 ise 18 puanda kaldı. 


Haber/Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10