ÇOSB sanat halkasına bir yenisini daha ekledi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (ÇOSB)’nün kültürel faaliyetler kapsamında düzenlediği tiyatro etkinliğine önceki gece ‘İyi Kötü Çirkin’ oyunuyla bir yenisi daha eklendi.

Çerkezköy 25.11.2022 16:37:00 0
ÇOSB sanat halkasına bir yenisini daha ekledi

Perşembe akşamı saat 19.30’da ÇOSB sanat salonunda sahnelenen iki perdelik oyun tiyatroseverleri kahkahaya boğdu. Oyuncuların seyircilerle kurduğu interaktif replikler zaman zaman kahkahanın dozajını artırırken, oyun sık sık alkışlarla duraksayıp yeniden kahkahalarla devam etti.

İLGİYLE İZLENDİ 

Oyunu; Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Başkanvekili Natan Yakuppur, Yönetim Kurulu üyeleri Saim Buyruk, İlyas Kul, Ahmet Temiroğlu’nun yanı sıra salonu dolduran sanatseverler ilgiyle izledi. 

OLAYLAR DİZİSİ TRAJİKOMİK BİR ŞEKİLDE SAHNELENDİ

Eray Yasin Işık tarafından kaleme alınan ve Eray Yasin Işık’ın hem yönettiği hem de oyuncular arasında yer aldığı oyun izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ünlü isimler Ersin Korkut, Hakan Bulut, Eray Yasin Işık, İbrahim Kuşçu’nun rol aldığı oyun, günümüzde iyi ile kötünün farkını ortaya koyarken ülkemizde yaşanmış ve yaşanan olaylar dizisi trajikomik bir şekilde sahnelendi.

EYÜP SÖZDİNLER’İN DİYALOGLARI SALONU KAHKAHAYA BOĞDU 

İyi bir insanın çocukluğundan yetişkinliğine kadar başından geçen olaylar, kötü ve çirkin tiplemeleriyle insanın insanla ve kendisiyle olan imtihanının anlatıldığı tiyatro oyunu final sahnesi ile başlayıp kahramanların doğumuyla devam etti. Oyunda iyinin, kötünün ve çirkinin çocuklukta başlayıp eğitim hayatındaki yaşantılarından kesitler, üniversitedeki kısır çekişmeler ve hayatla mücadele de anlatıldı. Oyunda, ilk günkü duygularla aşık olduğu, öğrencilik hayatındaki ve hapishanedeki hayalleriyle yaşattığı sevgilisi Gönül’e olan aşkı, bir sahil kenarında onu tesadüfen görmesiyle yeniden alevlenen iyinin başına gelen trajikomik olaylar da anlatıldı. Günümüzde tarihin televizyon dizileriyle anlatılmasına, ekonomik krizle birlikte zamlarla sahte içki furyasının artmasına, kıyak emeklilikten torpile, siyasi olaylara göndermelerin yapıldığı TÜİK verileri ile adeta dalga geçildiği oyunda üniversite olayları esnasında haksız yere tutuklanan, hakimin berat kararına rağmen iyinin sözde avukatı tarafından savunulmak yerine söğüşlenmesine değinildi. Yetimhane ve ölüm sahneleri seyircilerin duygu dolu anlar yaşamasına sebep olurken Gönül tiplemesi ile Ersin Korkut’un rol aldığı final sahnesinde protokolde yer alan ÇOSB Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu alanda verdiği frikikler ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in interaktif diyalogları salonu kahkaha ve alkış tufanına boğdu. 

TİYATRO SANATÇILARI ÇİÇEK İLE UĞURLANDI 

Trajikomik bir olay örgüsünün anlatıldığı oyunda oyuncuların seyircilerle girdiği diyaloglar renkli görüntülere sahne oldu. İzleyicileri kahkahaya boğan oyun sonunda Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından oyunculara çiçek takdim edildi. 

ÇOSB ZEKA’YI GEZDİLER

Oyun sonunda konuşan Ahmet Burak Bacınoğlu, oyun öncesinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından hazırlanarak uygulamaya geçirilen engelli istihdamının sağlanmasının yanında örnek ve sosyal bir fayda yaratmalarına da katkı sağlayan ZEKA’yı (Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi) gezdiklerini belirterek, “Bu akşam bu oyunu 182’nci kez sahneliyoruz ve oyun öncesinde ÇOSB ZEKA’yı gezme fırsatı bulduk. Engelli istihdamını desteklemeniz bizleri gururlandırdı ve duygulandırdı. Bu güzel projede emeği geçenlere şükranlarımızı sunmak istedik. Atölyede görevli hocalarımızdan bilgiler aldık, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.  

Haber / Şaban KARDEŞ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10