ÇOSB'de Kariyer Gününde öğrenciler sanayicilerle bir araya geldi

Bu yıl ilki düzenlenen Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1. Kariyer Günü etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti.

Çerkezköy 9.05.2024 14:23:00 0
ÇOSB

 

35 bölge firmasının stant açtığı Kariyer Günü’nde okuldan mezun olan ve bu dönem mezun olacak öğrenciler firma temsilcileriyle yüz yüze görüşme imkanı buldu. Kariyer Günü’nün hem öğrenciler hem de firma temsilcileri için oldukça verimli geçtiği bildirildi.
 


Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan ve mezuniyet aşamasındaki öğrencilerin, ÇOSB’de faaliyet gösteren firmalarda istihdamını sağlamaya yönelik bugün saat 10.00’da okulun Abdulrezzak Sancak Konferans Salonu’nda düzenlenen kariyer günü etkinliğine; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Behçet Yazıcıoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve firma temsilcileri katıldı.

 


“İŞ BULMA FIRSATI YAKALAYACAKLAR”  


Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tanıtım videosunun izletilmesiyle başlayan program, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Behçet Yazıcıoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Okulun 2012 yılında, her öğrenciye bir eğitim ünitesi düşecek şekilde, son teknoloji mimari yapı ve eğitim öğretim malzemeleri ile donatılarak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından kurulduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, okul hakkında kısaca bilgi verdi. Ülkemizin teknoloji alanında gün geçtikçe ilerlediğini kaydeden Yazıcıoğlu, “Teknolojiyi doğru kullanan, teknolojiyi ilerleten verimli insan gücünün doğru kullanılması ve sanayinin içerisinde tutulması çok önemlidir. Kariyer günü etkinliğimizde teknik ve mesleki açıdan donanımlı, yaşam şartları ve iş konusunda tecrübesiz olan öğrencilerimiz, ülkemiz ekonomisine çok büyük katkılar sağlayan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikaların siz değerli firma temsilcilerinin bilgi ve tecrübelerinden istifade etme, tavsiyelerini dinleme fırsatı bulacak, mezuniyet sonrası özellikle fabrikalarda iş bulma fırsatı da yakalamış olacaklar” dedi. 

 


ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU 


Günümüz rekabet koşullarının, çalışanları daha da nitelikli olmaya zorladığını kaydeden Yazıcıoğlu, öğrencilere de şu tavsiyeleri verdi: “Mesleğinizi nerede yaparsanız yapın, çok çalışıp herkesten bir adım önde olmanız gerekiyor. Teknoloji alanında donanımlı okulumuzdan ve işinde uzman öğretmenlerimizden aldığınız eğitim öğretim, nitelikli birer mezun olmanızı sağlayacaktır. Bir hayatı anlamlı kılan, aşılan engellerdir. Engelleri yılmadan aşmak, tecrübelerinizi artıracaktır. Mevlana’nın dediği gibi; ‘Ayağıma batan dikenler, aradığım gülün habercisi olabilir’ Mezun olup iş hayatına atılmak isteyen siz gençlerin tecrübesiz olmanız bazen önünüze engel olarak çıkabilmektedir. Dünyanın birçok ülkesi ile ortak iş yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin katılımcı firmaları ile bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Kariyer Günü etkinliğimiz, bu konularda farkındalık oluşturup, daha rahat iş bulmanıza imkan sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 


“BU ÇOCUKLARI KAÇIRMAYIN”


Daha sonra konuşma yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Temiroğlu da Kariyer Günü etkinliğini her yıl düzenlemeyi hedeflediklerini kaydederek, “Bugün okulumuz için çok önemli bir gün. Bugün ilkini düzenlediğimiz Kariyer Günü etkinliğini geleneksel hale getirmeyi ve her yıl yapmayı hedefliyoruz. Bugün öğrencilerimizi sanayicilerimiz ile buluşturuyoruz. İnşallah güzel şeyler olacak. Okulumuz, değerli bir okul. İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi seviyesinde, ayarında olan bir okul. Türkiye’deki teknik liseler içerisinde çok önde. Bu da Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kuruluşlar için büyük şans. Bu okulu kazandıran Organize Sanayi Bölgesi Yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Özel okul statüsünde bir okul. Okulumuzda kaliteli öğrenciler, kaliteli teknisyenler çıkıyor. Neden biz bu çocuklarımızı başka yerlere kaçıralım? Sanayicilerden rica ediyorum, bu genç çocukları kaçırmayın. Hepsini bizim bölgemizde istihdam etmeye çalışın. Şu an okulumuz en iyi teknisyenleri yetiştiren bir okul. Sanayicilerimizin de en iyi teknisyenlere ihtiyacı varsa işte pazar budur” ifadelerini kullandı. 

 


“NE OLURSANIZ OLUN EN İYİSİ OLMAK ZORUNDASINIZ”


Çağımızın bilgi çağı olduğunu kaydeden Temiroğlu, “Ne olursanız olun en iyisi olmak zorundasınız. İyi demiyorum, en iyi diyorum. Okulumuz da en iyi teknisyenleri yetiştiren bir okul. Sanayicilerimizin de en iyi teknisyenlere ihtiyacı varsa okulumuz öğrencilerini istihdam etmeliler. Öğrencilerimiz zaten iş buluyor, işsiz kalmıyor ama biz Çerkezköy OSB Yönetimi olarak bu çocuklarımızın bizim bölgemize katmadeğer üretmelerini talep ediyoruz, istiyoruz” şeklinde konuştu.  

 


“HER YIL FARKLI ALANLARDA 200'Ü AŞKIN ÖĞRENCİMİZİ MEZUN EDİYORUZ”


Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de “ÇOSB Yönetimi olarak, mezun olmuş ve mezuniyet aşamasında olan öğrencilerimizi bölgemiz firmaları ile bir araya getirmek adına düzenlediğimiz bugünkü etkinliğimizin hepimiz açısından bir ilki temsil ediyor olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bu anlamda bugünkü etkinliği planlayan ve uygulamayı gerçekleştiren okul yönetimimize, katılımcı firmalarımıza ve emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ederim. 2012 yılında sanayimize nitelikli çalışan yetiştirmek üzere hizmete giren Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden her yıl farklı alanlarda 200'ü aşkın öğrencimizi mezun ediyoruz. Ancak bu mezun öğrencilerimizin sanayimizde yeterince istihdam edilmediklerini görüyoruz” dedi. 


KARİYER GÜNÜ’NE 35 FİRMA KATILDI 


Sözdinler, “Kariyer Günü etkinliğimize fiilen destek veren bölgemiz firmalarından 35 tanesi bugün öğrencilerimizle buluşuyor. Kendilerine katkılarından ve ilgilerinden dolayı tekrar çok teşekkür ediyoruz. Kuşkusuz, öğrencilerimizin okulumuzdan fabrikaların ihtiyaçlarına göre çok donanımlı olarak mezun olması yanında, istihdam edilebilme imkanlarının da olması önemli bir konu. Bugünkü etkinlik mezun öğrencilerimizin istihdam edilme imkanını artıracağı için de önemli bir çalışma olarak değerlendirilmelidir. Okulumuzu yakından tanıma imkânı bulan herkesin sıklıkla belirttiği gibi, okulumuz gerçekten imkân ve uygulamalar ile bölgemizde nitelikli işgücü yetişmesine çok katkı sağlayan bir eğitim yuvası. Mezun öğrencilerimizin başta bölgemiz firmalarında ve diğer endüstriyel işletmelerde çalışacak olması bizleri her zaman gururlandırıyor. Bu anlamda tüm idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. 1. Kariyer Günü Etkinliğimize fiilen iştirak ederek, desteklerini esirgemeyen bölgemiz firmalarına ve aramızdaki temsilcilerine, tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar dilerken, etkinliğimizin verimli ve hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.  Açılışın ardından öğrenciler, Kariyer Günü etkinliğinde stant açan firmaların yetkilileri ile bir araya gelerek, merak ettiklerini sordu, iş ve staj imkanları hakkında bilgi aldı. Etkinlikte ayrıca bazı öğrenciler staj başvurusu da yaptı. 


Haber/Şaban KARDEŞ


0282 747 65 10