Cumhuriyet ve Kurtuluş coşkusu bir arada yaşandı

Saray Belediyesi, Cumhuriyet’imizin 100.yılını ve 1 Kasım Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını 5 gün boyunca düzenlediği “Kuruluştan Kurtuluşa” adlı programla büyük bir coşkuyla kutladı.

Saray 2.11.2023 14:02:00 0
Cumhuriyet ve Kurtuluş coşkusu bir arada yaşandı

 

5 gün boyunca Eski Pazar yerinde toplanan Saraylılar, ellerinde Türk Bayrağı davul zurna eşliğinde marşlarla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe büyük ilgi gösteren vatandaşlar evlerinin balkonlarından el sallayarak, sokaklarda ve caddelerde selam verdi.


2 KİLOMETRE BOYUNCA MARŞLAR SÖYLEDİLER 


Kuruluştan Kurtuluşa programının son gecesinde 1 Kasım Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıldönümü kutlandı. Kurtuluş kutlamaları kapsamında 1 Kasım Çarşamba günü “Kurtuluş Yürüyüşü” düzenlendi. Eski Pazar Yerinden başlayan Kurtuluş Yürüyüşü’nde yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrağı ve meşaleler ile 2 kilometre boyunca marşlar söyledi. 

 

Kurtuluş Yürüyüşü’ne Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, CHP Saray İlçe Başkanı Erol Gürler, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Birdal Gökdağ ve Fuat Ünal, CHP Saray İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alper Çarıkçı, siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 


KULAKLARIN PASINI SİLDİLER 


Kortej yürüyüşünün ardından program, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in şiir dinletisi ile devam etti. Başkan Erkiş’in Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılına özel kaleme aldığı şiir izleyenlerden büyük alkış aldı. Erkiş’in ardından sahne alan Salih Demirci ve Emine Özata Demirci, birbirinden güzel şarkıları ile kulakların pasını sildi. 


PLAKET TAKDİM EDİLDİ 


Dinleyenleri mest eden Salih Demirci ve Emine Özata Demirci Saraylılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Dinleyenlerden tam not alan Salih Demirci ve Emine Özata Demirci büyük beğeni topladı. Konser sonunda Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören ve CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Yavuz Candan, Salih Demirci ve Emine Özata Demirci’ye teşekkür ederek plaket takdim etti.


Haber / Dilek Hilal DURAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10