Tarih: 17.04.2014 14:22

Dualar samimi olursa anlamlıdır

Facebook Twitter Linked-in

KARAAĞAÇ’TA DÜZENLENDİ

Saat 17.00’da Karaağaç İlkokulu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstanbul Eyüp Sultan Camii müezzini ve ezan ve Kuran okuma birincisi Hasan Tok'un Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kutlu Doğum slayt gösterimi sunuldu. Kapaklı Müftüsü Ali Kotan, programda yaptığı konuşmada bu programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Peygamberimizin Miladi takvimin 571 yılının Nisan ayının 21.günü Pazartesi akşamı dünyaya geldiğini anımsatan Kotan “Tarih boyunca millet olarak bizler bugünü mevlit kandili olarak yad etmeye çalışmışızdır. Çeyrek asırdan beri Diyanet İşleri Başkanlığı da nisan ayının üçüncü haftasını Kutlu Doğum Haftası adı altında ülkemiz genelinde, Türk Cumhuriyetlerinde, Avrupa ülkelerinde, balkanlarda peygamberimizin tavsiyelerini, evrensel mesajlarını ve değişik yönlerini konferans, sempozyum alarak tüm dünyaya tanıtmak, anlatmak, insanlığın gündemini taşımaya çalışmaktadır” dedi.

“HAYATINI ONA BORÇLUDUR”

Peygamber efendimizin gönülleri dirilteceğini, insanlık aleminin ruhlarını karartan karanlıklardan kurtaracağını, zulüm gibi karanlıklardan kurtaracak yeniden aydınlatacağını söyleyen Kotan “Bu aylarda S.A.V’ın islamı ve onun evrensel mesajlarını anlatmaya çalışılmaktadır. Çünkü Hz.peygamber’in ruhu elamdır. Bütün varlığın ruhudur ve canıdır. Var olan her şey varlığını hayatını ona borçludur. Varlık onunla yeniden can bulmuştur. Bütün doğanlar, varoşlar her kutlu doğumu onun hürmetine olmuştur. İnsanlık kıymetini onun önderliğinde bulmuş ve yaşamıştır. Onun benzerini bir daha göremeyeceğiz” dedi.

DİN VE SAMİMİYET KONUSUNU ANLATTI

Kapaklı Müftüsü Ali Kotan’ın konuşmasının ardından Kapaklı Ulu Camii İmam Hatibi Yakup Temel kaside ve ilahi okurken, Veysel Karani Camii İmam Hatibi Mustafa Güler ise naat verdi. Programın devamında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Bulut “Din ve Samimiyet” konulu bir konferans verdi. Konuşmasında ibadet ve duaların samimi olduğu zaman anlamlı ve Allah katında değerli olduğuna işaret eden Bulut, samimiyetsiz yapılan ibadetlerin muteber olmadığını Kur’an ve Sünnet’ten verdiği örneklerle anlattı.

SAMİMİ DURUŞ HAYATIN ÖZÜDÜR

Samimiyetin bu dinin insanlara verdiği çok önemli bir özellik olduğunu dile getiren Bulut “Samimi duruş, Hz. Muhammed’in tebliğ ettiği temel gayesidir. Samimiyet ağır bir imtihandır, ağır bir sınavdır. Onu her mümin yaşar ve yaşamaya çalışır. Samimiyet hayatımızın her anında yanımızda olmalıdır. Riyanın gösterişin insanlar arasında yayılmaya başladığı bu zamanımızda samimi olmak, gösterişten uzak olmak çok önemli bir özelliktir. Bu yüzden Hz. Peygamberimiz dini tanımlarken, dini nasihat ve samimiyet olarak tanımlıyor. Bu yüzden samimi duruş hayatın özüdür, hayatın hakikatidir” dedi.

MANDALI KATILMADI

Programa Kapaklı İlçe Müftüsü Ali Kotan, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz, Karaağaç Belediyesi Eski Meclis Üyesi Çetin Özhan, imamlar ile vatandaşlar katılırken, programa Kapaklı Belediyesi’nden Başkan İrfan Mandalı ve meclis üyelerinin katılmaması ise gözlerden kaçmadı.

Haber / Faik Onur KAYA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —