‘Emlak vergisinden muaf olabilirsiniz’

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz emlak sahiplerini uyardı. Vatandaşların, Emlak Vergisi öderken istinaslardan yararlanabileceklerini belirten Karagöz, “Emekli aylığından başka ge

Çerkezköy 23.11.2011 18:03:00 0
‘Emlak vergisinden muaf olabilirsiniz’
Geçtiğimiz hafta yapılan kongrede oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeleyen Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, belirli koşullar çerçevesinde vatandaşların, Emlak Vergisi’nden muaf olabilecekleri konusunda uyarılarda bulundu.
 
EMLAK VERGİSİ’NDEN MUAF OLABİLİRSİNİZ
Emlak Vergisi oranının Bakanlar Kurulu’nca sıfıra indirildiğini hatırlatan Karagöz,  Emlak Vergisi’nden muaf olabilmek için vatandaşların belirli şartlar taşıması gerektiğinin ve bu durumun sadece istisnai durumlarda geçerli olabileceğinin altını çizdi. Türkiye sınırları içinde brüt alanı 200 metrekareyi aşmayan sadece bir konuta sahip olan ve emekli aylığından başka geliri olmayanlar, gaziler, şehitlerin dul ve yetim birinci dereceden yakınları, engelliler ve hiçbir geliri olmayanlar, emekli olan eşinin emekli aylığından başka geliri olmayanların, Emlak Vergisi ödemeye mecbur olmadığını ifade eden Karagöz, muafiyetten yararlanabilmek için söz konusu konutun sahibi ya da hissedarı olunması gerektiğini vurguladı. Bu istisnanın sadece konutlar için getirildiğini, arsa ve arazi gibi diğer gayrimenkullerde geçerli olmadığını vurgulayan Karagöz, gerekli şartları taşıyan Çerkezköylü emlak sahiplerinin, durumlarını belgeleyerek, muafiyetten yararlanabileceğini söyledi.
 
‘BELEDİYE VERGİ DAİRESİNE BAŞVURUN’
Söz konusu şartları taşıyan emlak sahiplerinin sıfır oranlı Emlak Vergisi’nden nasıl yararlanabileceklerinden de bahseden Karagöz, “‘Tek Meskeni Olan Emeklilere, Dul ve Yetimlere Ait Form’u doldurup durumunuzu açıklayan bir dilekçe yazarak, bağlı olduğunuz belediye vergi dairesine başvurmanız yeterlidir. Ayrıca eşinizin geçmiş 4 yılda ödediği Emlak Vergisi’nin düzeltme yoluyla iadesini de talep edebilirsiniz. Bunun için de belediye başkanlığına bir düzeltme dilekçesi yazılması yeterlidir” dedi.
 
‘YAZLIĞINIZ VARSA VERGİ ÖDEMEK ZORUNDASINIZ’
Türkiye sınırları içinde hisseli de olsa birden fazla konuta sahip olunması durumunda, her konut için Emlak Vergisi’nin ödenmesinin zorunlu olduğunu belirten Karagöz, “Ara sıra dinlenmek için gidilen yazlık ya da dağ evi gibi konutlar eğer ikinci ya da birkaç konutunuzdan biri ise Emlak Vergisi’ni ödemek zorundasınız. Ancak yazlık diye nitelendirilen konut dışında başka konutunuz yoksa ve diğer şartları da taşıyorsanız Emlak Vergisi’nden muafsınız demektir” açıklamasını yaptı.
 
‘AY SONUNA KADAR EMLAK VERGİSİNİ ÖDEYİN’
Emlak Vergisi’nin ikinci taksitini henüz ödemeyenlere de uyarıda bulunan Karagöz, “Emlak vergisini ödemeyen vatandaşlarımız bu ay sonuna kadar Emlak vergilerini ödeyebilecekler. Ayrıca, çevre ve temizlik vergisinin de bu ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor” dedi.
 
Haber / Kader BİLGEN
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10