Esnaf 'Erkan Zümbül' dedi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın olağan genel kurulu seçimleri bugün gerçekleştirildi. 7 dönemdir oda başkanlığını yürüten Ali Bozdağ ile Erkan Zümbül'ün yarıştÄ?

Çerkezköy 16.01.2022 17:29:00 0
Esnaf

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 8 Ocak’ta yapılması planlanan fakat çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen 24. Olağan Genel Kurulu Pazar günü gerçekleştirildi.

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Genel kurulun açılışında konuşan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ “Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kurulunu yapmak için toplandık. Odanın toplantısının ahilik kültürüne yakışır, Çerkezköy’ün esnafının kazanacağı şekilde olmasını diliyorum” diye konuştu.  Genel kurul divan heyeti oluşturulurken, divan başkanlığına Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kahraman ve Başkan Vekilliğine Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe seçilirken, katip üyeliğe de Mustafa Duyar, Salih Azbay ve Abdulmenav Dağ seçildi.

 

 

 

ÜYELERE TEŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından odanın faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, 2018-2019-2020 ve 2021 yıllarına ait gelir gider hesapları okunarak tek tek oylandı. Yönetim ve denetim kurulun ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ üyelere teşekkür etti.

 

 

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, öğretim ve pratik kurs programları ve tahminin bütçenin görüşülmesi ile devan eden toplantıda 2022 yılı tahmini bütçesi 3 milyon 967 bin 410 TL olarak belirlendi. İlgili gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından huzur hakları ve yolluk ücretleri görüşülerek karara bağlandı. Öğrenci okutulması ile ilgili gündem maddesinin kabul edilmesinin ardından, gayrimenkul ve taşıt alım satımına, gayrimenkul karşılığı ödünç para alınmasına karar vermek, bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

HAYIRLI OLSUN

Programa katılan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Yenilenme, tazelenme günü nedeniyle kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Son iki yıldır tüm dünyada olduğu gibi bölgemizde, ilçelerimizde zor bir dönemi birlikte geçirdik. Genel anlamda bizlerde yorulduk, en çok siz değerli esnafımız etkilenmiştir. Bütçelerimiz elverdiği takdirde esnaf kardeşlerimize yardımcı olmaya gayret ettik. Temizlik, hijyen ortamlarından maskelerine kadar destek vermeye gayret ettik” dedi.

 

YEREL ESNAFIMIZ KAZANACAK

Kapaklı Kaymakamlığı ile altı aydır ortak bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Çetin, “ Yeni görev alacak yönetim ile konuşup bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bizler belediyede ihtiyaç sahibi olan ailelere hipermarketlerin kartlarını satın alıp o ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Bunun yerine bölgesel esnafımıza destek verecek yapılanmayı kart sistemini sosyal destek hizmetleri adı altında hayata geçirmek için çalışma ortamı içerisindeyiz. Buna Kaymakamlığımızı da dahil edip yerel esnaftan alışverişi sağlayacak bir organizasyon yapıyoruz. Yeni yönetim ile daha ileriye taşıyabilecek kalıcı olması için elimizden gelen çabayı yürütüyoruz. Her iki adaya başarılar diliyorum. Esnaf ve bölgemiz kazansın. Hayırlısı olsun” dedi.

HER İKİ ADAYA DA BAŞARILAR DİLEDİ

Çetin’in ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,” Bugün Çerkezköy, Kapaklı ve bölgemiz adına Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yenilenme günüdür. Bugünün Çerkezköy ve Kapaklı esnafına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.2018 yılında ekonomik dar boğazla başlayan ardından pandemi ile devam eden esnafımızın birlikteliğini bu salonda görüyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu güzel birliktelik Türkiye’nin daha da güzel günleri göreceği, esnafımızın daha da güç kazanacağı, daha fazla kazanacağı günleri beraberinde getirir. Bu salonu dolduran ve bu birlikteliği yarattıkları için Kapaklı ve Çerkezköy esnafına teşekkür ediyorum. Bu güzel yarış inşallah esnafın kazanması ile sonuçlanır. İki adayda kol kola, omuz omuza bu salondan çıkacak, kazanan esnaf olacaktır. Ben buradan iki adaya da başarılar diliyorum” dedi.

 

ESNAFIMIZ ZOR BİR SÜREÇ YAŞADI

Dilek ve temenniler kısmında adaylara konuşma hakkı verildi. İlk olarak adaylardan Erkan Zümbül sahneye çıkarak kongreye katılım gösteren üyelere teşekkür etti. Zümbül, “ 2018’den bu yana kapılarını aşındırdığımız esnafımızın artık değişim şart dediğini gördüm. Yeni bir yönetim işaretini istediğinden dolay bu yola çıktık. Maalesef 2019 yılında çıkan Covid-19 pandemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de canlar yaktı ve bu süreçti biz esnaflar olarak da büyük sıkıntılar yaşadık. İş yerlerimizi kapatmak zorunda kaldık. Ölen esnaf arkadaşlarımız ve hastalığa yakalananlar oldu. Bir çok yakınımızı kaybettik. Ölenlere rahmet, hastalara acil şifalar diliyorum. Pandemide devletimizden, belediyelerimizden destek alan esnaflarımız oldu. Ama maalesef mevcut oda yönetimimiz bu konunda sınıfta kaldı. Mevcut yönetim hiçbir esnafın kapısını açmadı. Bu durum esnafımızın kafasında esnaf odası neden var diye sorguladı. 4 bini aşkın üyesi olan bir odada hizmet etmenin farkandalığını göstermek için gönüllü esnaf arkadaşlarımla birlikte görev almak için sizlerin huzurunda esnafın kaderini değiştirmek için destek ve yetki istiyorum” diye konuştu.

 

YENİ BİR RUHLA HİZMET ETMEYE TALİBİZ

 

Zümbül, “Bizlere bu görevi layık gördüğünüz takdirde birçok projemizle siz değerli esnaflarımıza yeni bir ruhla hizmet etmeye talibiz. Yenilikçi olacağız. Çırak yetiştirme kurslarını güçlendireceğiz. Ben değil biz olacağız. Birlik olacağız. Sanayi kenti Çerkezköy’ümüze yeni sanayi sitemizin kazandırılmasında emeği geçecek başkanlarımızın sonuna kadar destekçisi olacağımıza tüm esnaflarımızın huzurunda söz veriyorum. Esnaf gönlüyle, gözüyle, merhametiyle, sanatkarlığıyla, yetiştirdiği insanlarla her zaman örnek olmuştur. Bu duygularla beyaz bir gelecek için beyaz listeye destek olmanızı istiyorum” diye konuştu.

 

 

BANA TEŞEKKÜR ETMİŞTİR

 

Zümbül’ün ardından konuşan mevcut Başkan Ali Bozdağ, kongrelerin sivil toplum örgütlerin güç kaynağı olduğunu ifade etti. Bozdağ, “Mevcut yönetimi eleştiri de muhalefet de olacak. Muhalefet muhalefet görevini yapacak, iktidar da icraatlarına devam edecek. Aday arkadaş yönetimimiz pandemi döneminde yetersiz faaliyetler bulunduğumuzu söyledi. Kendisi bana pandemi döneminde Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi görüşüp esnafımıza yaptığı desteklerden dolayı yönetimimize teşekkür etmiştir. Bugün bizi eleştiriyor ama normaldir görevini yapıyor” dedi.

 

SİZE OY VERENLERİN RIZASINI ALDINIZ MI ?

Adaylardan Erkan Zümbül’ün üç buçuk yıldır belediye meclis üyeliği yaptığından bahseden Bozdağ, “Bu süre içinde meclise kendisini bile takdim etmemiştir. Sadece parmak kaldırmıştır. Bu süre içinde meclise kendisini takdim edecek zaman bulamayan, sizlere nasıl hizmet edecektir. İttifakı bize karşı yetmeyeceklerini bildikleri için yaptılar. Kendilerine saygı duyuyorum. Siyaset, sosyal faaliyetler yoldaşlık ister. Yolculuk yaparken yolda arkadaşın ile tartışırsan inersin başka arabaya binersin yoluna devam edersin. Ama yoldaşlıkta bunu yapamazsın. İki aday arkadaşıma sormak istiyorum. Geçen dönem size oy veren arkadaşların rızasını aldınız mı? Dört yıllık süre zarfında pandemi dönemi yaşadık. Ben ittifak arkadaşların üçüne soruyorum. Sadece esnaf odasına gelmek değil, kaç tane arkadaşımızın korona rahatsızlığı nedeniyle elinden tutup hastaneye gittiniz, kaç tane esnaf arkadaşımızın sorunları olduğunda zabıtaya yada vergi dairesine götürdünüz. Ayrıca kaç tane esnaf arkadaşımızın ustalık belgelerini hallettiniz” dedi.

HARİTADA ALMANYA’NIN YERİNİ BULAMAZSINIZ

Bozdağ, “Beğenmediğiniz Ali Bozdağ Trakya’da bir ilk yapmış. Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Erasmus projesi kapsamında 36 çocuğu Almanya’ya götürmüş. Siz haritada Almanya’nın yerini bulamazsınız. Çerkezköy kazansın diyorum. Çerkezköy kiminle kazanacak ise bu sandıktan çıksın. Cumhurbaşkanlığı yeni kararname çıkardı. Değişimden bahsediyorsunuz, faiz indirimlerinden bahsettiniz mi? Ekonomik sıkıntı içinde olduğunuzdan bahsediyorsunuz, faizler 0.4’e indi. İnternet bilgi çağının içine girdim ve oradan öğrendim. Lise mezunu, üniversite mezunu olan arkadaşlarımıza devlet 100 bin TL destek verecek. Değişim böyle olacaktır. Bugün bizleri  kongrede yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor, genel kurulun odamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

YENİ BAŞKAN ZÜMBÜL OLDU

Kongrenin ardından seçimlere geçildi.  Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı için 22 yıldır başkanlık görevini sürdüren ve mavi liste ile seçime katılan mevcut başkan Ali Bozdağ ile, beyaz liste adayı ilçe esnaflarından Erkan Zümbül yarıştı. Saat 13.30’da başlayan kongrede, oy verme işlemleri saat 17.00 itibariyle sona erdi. Sandıkların açılmasının ardından yapılan sayımda geçerli 1423 oyun 880’isini alan Erkan Zümbül başkanlığa seçilirken, yedi dönemdir başkanlık yapan Ali Bozdağ ise 543 oyda kaldı.  Erkan Zümbül başkanlığındaki yönetimde Necati Aksu, Osman Arat, Ufuk Soydan, Ersin Aktaş, Safiye Savaş, Hakan Furan, Kaan Kafalı, Adnan Buzkuş, Sadullah Biryol ve Abdulkadir Yeşilçam yer aldı. Denetleme kurulu asil üyeliğine de Ozan Gürel, Selçuk Alpkuş ve Seda İl seçildi.

 

 

“KAZANAN ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI ESNAFI OLDU”

 

Teşekkür konuşması yapan Erkan Zümbül; Ali Bozdağ ve kuruluşundan bu yana odaya hizmet eden başkanlara ve yönetimlerine teşekkür ederek, “Kazanan Çerkezköy ve Kapaklı esnafı oldu. Her zaman yeniliklerin peşinde olacağız. Hiç kimseyle kötü olmayacağız. Biz başaracağız. Hep birlikte bir olacağız” dedi. Erkan Zümbül’ü  tebrik eden Ali Bozdağ da “Kazanan Çerkezköy oldu” dedi. Seçimlerin ardından Erkan Zümbül ve ekibi davul zurna ile seçimi kazanmanın mutluluğunu yaşadılar.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kuruluna Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatoş İşbilir, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Coşkun, CHP Çerkezköy ilçe yönetimi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, Çerkezköy Servis Araçları Sahipleri Derneği Başkanı ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaflar ve davetliler katıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

VİDEOLU HABER İÇİN TIKLAYINIZ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10