Festivalde Türkiye'yi temsil edecekler

Tekirdağ'da yapılan halk oyunları şampiyonasında birincilik elde eden Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları ve Spor Kulübü Derneği Bosna Hersek'in Tirebeje şehrinde yapılacak olan halk

Çerkezköy 1.05.2014 10:27:00 0
Festivalde Türkiye

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

1-4 Mayıs tarihleri arasında Bosna Hersek’in Tirebeje şehrinde düzenlenecek olan uluslar arası folklor festivaline Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları ve Spor Kulübü Derneği önceki gün Çerkezköy’den hareket etti. Hareket öncesi açıklamalarda bulunan Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları ve Spor Kulübü Derneği eğitmeni Burhan Öztürk “Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi halk Oyunları ekibimiz Tekirdağ’da yapılan Halk oyunları şampiyonasında birincilik elde etti. Birinci olan halk oyunları ekibimiz Bosna Hersek’in Tirebeje şehrinde yapılacak olan halk oyunları festivaline de davet edildi. Okulumuz halk oyunları ekibinin Bosna Hersek’te yapılacak olan halk oyunları festivalinde ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. 1-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan festivale altı ülkeden toplam 12 ekip katılacak” dedi.

 

 

 

“ZEYBEK HALK OYUNLARINI İCRA EDECEĞİZ”

Ziyaret kapsamında başka ülkeleri de gezeceklerini kaydeden Öztürk “Festivale 22 öğrenci, bir eğitmen ve veliler ile gidiyoruz. Gezi kapsamında Makedonya, Arnavutluk, Hırvatistan, Dağlık Karabağ’a ziyaretler yapacağız. Özellikle manastırdaki Atatürk’ün okulunu, Selanik’teki doğduğu evi büyük bir merakla ziyaret edeceğiz. Festival kapsamında iki akşam gösteri yapacağız. Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları ve Spor Kulübü Derneği olarak festivalde zeybek halk oyunları dansını icra edeceğiz. Festivale gitmemizde maddi imkânlar sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da teşekkür ediyorum” dedi. Saat 16.30’da Çerkezköy’den hareket eden kulübü Okul müdürü Murat Güldez, öğretmenler ve veliler uğurladı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10