Fırıncılara “Ekmek Tebliği” anlatıldı

Kırkareli'deki fırın işletmecilerine yönelik 'Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Fırıncılara “Ekmek Tebliği” anlatıldı

Çerkezköy Haber - Kırkareli'deki fırın işletmecilerine yönelik "Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TUZ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ
 Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nde görevli gıda denetmeni Melahat Dedetürk konuyla ilgili bilgi verdi. Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği'nde, ekmeğin 55 randımanlı un yerine 65 randımanlı undan üretileceğini, kepek oranının daha fazla olacağını söyleyen Dedetürk, ekmekteki tuz oranının yüzde 1,75'den yüzde 1,50'ye düşürüleceğini ve kasapta, manavda açıkta, pazar yerinde ve arabada ekmek satışının yasaklandığını anımsattı.
 

Haber / Menşure KARDEŞ