Fotoğraf tutkunları kanola etkinliğinde en güzel kareyi yakalamak için yarıştı

Marmaraereğlisi’de düzenlenen "Trakya'nın Sarı Gelinliği Kanola" etkinliğinde, çiçek açan kanola bitkisiyle sarıya bürünen tarlaları fon yapan fotoğraf tutkunları, en güzel kareyi yakalamaya çalıştı.

Marmara Ereğlisi 4.05.2023 13:21:00 0
Fotoğraf tutkunları kanola etkinliğinde en güzel kareyi yakalamak için yarıştı

 

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Marmaraereğlisi’de düzenlenen "Trakya'nın Sarı Gelinliği Kanola" etkinliğinde, çiçek açan kanola bitkisiyle sarıya bürünen tarlaları fon yapan fotoğraf tutkunları, en güzel kareyi yakalamaya çalıştı.

 



Çiçek açan kanola tarlaları arasında gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl ve ilçe protokol üyeleri ile Tekirdağ Fotoğraf Derneği (TEFOD) Üyeleri, Tekirdağ Motosiklet Derneği Üyeleri, fotoğraf sanatçıları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


BİRÇOK ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ 


Agro turizminde önemli bir yeri olan kanolanın farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenen programda, halk oyunları gösterisi, enstrümantal müzik dinletisi, ritim grubu gösterisi fotosafari gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi. 

 


GÖRSEL ŞÖLEN 20 GÜN SÜRECEK 


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da fotoğraf tutkunlarını Tekirdağ'a davet etti. Kanolanın sunduğu görsel şölenin 20 gün süreceğini hatırlatan Hacıoğlu, "Tekirdağ agro, eko, gastronomi, doğa turizmleriyle nadide bir yer. ‘’Sarı gelin’’ yani kanolanın etkinliğini yapıyoruz. Amacımız doğal güzelliği olan bu bitkiyi bilmeyenlere duyurmak. İnsanların Tekirdağ`a gelmesini sağlamak ve Tekirdağ`da değişik turizm etkinliklerinde bulunmasını istiyoruz" dedi.


“İNSANLAR ÇOK RENKLİ FOTOĞRAF ÇEKİLİYOR” 


Marmaraereğlisi’nde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Kanolanın herkes tarafından duyulması, bilinmesi için çok anlamlı bir etkinlik oldu. Görseli çok güzel, insanlar çok renkli fotoğraflar çekiliyor. Herkesin bu güzellikleri gelip görmesi gerekir. Kanolada bir farkındalık yaratırken bölgemizin ve ilçemizin tanıtımı için de çok güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.  Protokol üyeleri konuşmaların ardından sergiyi gezerek, kanola tarlasında fotoğraf çektirdi.


Haber / Berkcan ŞENGÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10