Geleceğin Türkiye’sini hep beraber inşa edeceğiz

Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. Yılı Tekirdağ’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 Geleceğin Türkiye’sini hep beraber inşa edeceğiz
 
VERİLEN MÜCADELE VAROLUŞ MÜCADELESİDİR
Sahildeki Orduevi önünde düzenlenen resmigeçit töreninde ilk olarak, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya törene katılanları selamlayarak, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın konunmasının ardından konuşan Vali Yerlikaya, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin, 90. yılına, milletçe ulaşmış olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını belirterek “Bundan tam 90 yıl önce, 29 Ekim 1923 günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilan ettiği Cumhuriyet; tamamiyle, halkın iradesini gözetmesi, çoğulculuğu ve beraberinde katılımcılığı esas alması bakımından, bizatihi; egemenliğin gerçek sahibi olan milletin, doğrudan yönetimin içinde ve merkezinde olduğu bir yönetim şeklidir” dedi. Cumhuriyetin demokratik bir ortamda halkın hür iradesi ile yine kendisini yönetecek kişileri seçme ve seçebilme özgürlüğü olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Kurtuluş savaşımızın olduğu; 1919-1922 yılları arasında millet olarak, düşman güçlerine karşı topyekün verdiğimiz bu onurlu mücadele aynı zamanda tüm dünyaya, özellikle de bağımsızlık özlemi çeken milletlere örnek teşkil eden bir mücadele olmuştur. Unutmayalım ki verilen mücadele bizim, millet olarak varoluş mücadelemizdir” diye konuştu.

EN BÜYÜK ÇAÐDAŞLAŞMA PROJESİ
Cumhuriyet’in en büyük çağdaşlaşma projesi olduğunu da vurgu yapan Yerlikaya “Muasır medeniyet hedefine giden, gelişme ve kalkınma çabalarımızda, bizlere yol gösteren fikirlere sımsıkı bağlı kalarak, geleceğin Türkiye’sini hep beraber inşa edeceğiz. Tarihin en çetin savaşlarından, Her daim muzaffer çıkan Türk Milleti; Cumhuriyetine, tıpkı şu anda olduğu gibi, gelecekte de sahip çıkacaktır. Bugün hızlı ilerleyen ve dönüşüm geçiren dünyamızda, Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta; ülkemiz sadece, bölgesel bir güç olarak kalmayıp, küresel bir güç haline de gelmektedir. Bütün bir milletçe, el birliği ve gönül birliği ile çalışmayı sürdürecek olursak, bundan sonra, çok daha güçlü, ve çok daha müreffeh, bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur” dedi. Yerlikaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin mesut, mevaffak ve muzaffer olacağına inandığını ifade ederek “Bunu için tek bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çok çalışmak” dedi. Yerlikaya tüm Tekirdağlıların bayramını kutladı.

ÖÐRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirlerin okunmasından sonra; şiir, resim, kompozisyon, tenis ve satranç dallarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra halk oyunları oynandı. Tören esnasında Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü tarafından paramotor, Yelken kulübü tarafından yelken gösterisi yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni il merkezindeki ilköğretim okulu öğrencileri ve liselerin resmigeçitleri ile 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından yapılan askeri geçiş töreninin ardından sona erdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine; Vali Ali Yerlikaya başta olmak üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve il protokolü, askeri erkân ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Haber / Sevay KARDEŞ