Gönüllülerden Roman çocuklara eğitim desteği

Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi'nde dezavantajlı kesim olarak kabul edilen Roman vatandaşlara, özellikle de kadın ve çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor.

Süleymanpaşa 6.12.2023 11:04:00 0
Gönüllülerden Roman çocuklara eğitim desteği

 

Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı merkezde ayrıca Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri tarafından Roman çocuklar için tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak etüt çalışmaları ve ders desteği veriliyor. 

ÖĞRETMENLİK DENEYİMİ KAZANIYORLAR

 

Hafta içi her gün okul sonrası merkeze gelen öğrencilerin, gönüllü üniversiteliler eşliğinde ödevlerini yaptıklarını kaydeden yetkililer, “Ders tekrarları ve eksik kaldıkları konularda destek alıyor. Merkezde eğitim desteği alan öğrenciler, okul devamlılığı ve merkezdeki etkinliklere katılmaya teşvik edilerek eğitim gönüllüsü ağabey ve ablaları ile kaliteli vakit geçiriyorlar” dedi. 

 

Yetkililer, “Namık Kemal Üniversitesi ve Süleymanpaşa Belediyesi işbirliği ile yürütülen projede, gönüllü öğrenciler de hem eğitimcilik deneyimi kazanıyor hem toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelerek hayat tecrübesi ediniyor hem de sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak gelecekteki iş hayatları için CV’lerini güçlendiriyorlar” dedi. 

 

 

İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA ULAŞMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ 

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, “Gönüllülük kurumu binlerce yıldır bizim kültürümüzde, dolayısıyla genlerimizde var olan bir yapı. Bu yapıyı belediyemiz bünyesinde de değerlendiriyor ve eğitimde fırsat eşitsizliğinin önüne geçmek için gönüllü üniversite öğrencilerimizi, ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları ile buluşturarak derslerine destek olmalarına aracılık ediyoruz. 

 

Süleymanpaşa Belediyesi olarak sadece bir gün için değil, hizmet süremiz boyunca gönüllü eğitmenlerimizle, normalde bu eğitimlere ulaşması zor olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza ulaşma gayreti içindeyiz. Bu kapsamda, özellikle Aydoğdu Mahallesi’nde yaşayan çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliğine kavuşmaları için gönüllü öğretmenlerimizden destek alıyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Dilek Hilal DURAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10