Gündoğdu: Rayiç bedellerin altında çalışmayacağız

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, yaptığı basın açıklamasında, şirketlerin UKOME tarafından servisçilere verilen rayiç bedellerin altında sundukları tek

Çerkezköy 19.01.2022 17:14:00 0
Gündoğdu: Rayiç bedellerin altında çalışmayacağız

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği’nde dün bir basın açıklaması düzenleyen dernek başkanı Aşkın Gündoğdu, yakıt ve yedek parça fiyatları başta olmak üzere birçok giderlerinin olduğunu ve servisçiler olarak zarar ettiklerini dile getirdi. Gündoğdu, “Bu yıl UKOME artan bu zam artışlarını göz önünde bulundurur da zarar etmekten kurtuluruz düşüncesindeydik. Ancak UKOME’nin 2022 yılı için servisçilere belirlediği zamlar inanın bizleri kurtarmıyor. Zararımız iki katına çıkmış iken bu rayiç bedelleri ile çalışmamız mümkün değil. Bir örnek vermek gerekirse 20 kilometre yapan 27’lik bir servis aracın maliyeti yakıt 240 TL ve şoför maliyeti olarak 200 TL. Bizim bunun altından kalkmamız mümkün değil. UKOME rayiç bedellerini düzenlerken neyi nasıl baz aldı?” dedi.  

 

“ŞİRKETLER RAYİÇ BEDELLERİN ALTINDA TEKLİF SUNUYOR”

 

Servisçiler olarak artık zarar etmek istemediklerini de dile getiren Aşkın Gündoğdu, ayrıca şirketlerin UKOME tarafından açıklanan rayiç bedellerin de altında teklifler sunduğunu da belirterek, “Sanayicilerimiz araç ihtiyacı duydukları takdirde onların mağdur olmaması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için rayiç bedeller üzerinden onlara istedikleri kadar araç veririz. Şu anda bir servis aracının aylık gideri 15 Bin TL oldu. Bazı şirketlerin ise servisçilere verdiği zam oranı ise yüzde 5-7 bu da yetersiz. Bundan böyle Tekirdağ il genelinde araç ihtiyacı duyan şirketlere dediğim gibi rayiç bedellerle çalışacağız” ifadelerini kullandı. Gündoğdu ayrıca örnek bir belge de sunarak, sadece Tekirdağ’da değil Türkiye’nin her yerinde rayiç bedellerin altında tekliflerle servisçilerin mağdur edildiğini de kaydetti.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10