“Hedefimiz, tüm sahil şeridinde Mavi Bayrakları dalgalandırmak”

TÜRÇEV ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından Türkiye’yi temsilen Şarköy’de gerçekleştirilen uluslararası kapsamlı Mavi Bayraklı Plaj denetimlerinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 6 adet plajı da tam not aldı.

Şarköy 25.08.2023 12:04:00 0
“Hedefimiz, tüm sahil şeridinde Mavi Bayrakları dalgalandırmak”

 

Türkiye Çevre Vakfı (TÜRÇEV) ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE-Foundation For Environmental Education) tarafından Türkiye’yi temsilen Şarköy’de gerçekleştirilen uluslararası kapsamlı Mavi Bayraklı Plaj denetimlerinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 6 adet plajı da tam not aldı.

Mavi bayraklı plaj sayısını her geçen yıl arttıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ülkemizde; mavi bayraklı plajlara yönelik pandemi ile birlikte verilen 3 yıllık aranın ardından ilk kez Şarköy’de gerçekleştirilen uluslararası denetimlerden tam not alarak hem uluslararası alanda hem de ülke çapında büyük bir başarıya daha imza attı.

 

6 PLAJ DA TAM NOT ALDI 

 

Tekirdağ’da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın başarılı çalışmaları ile oluşturulan hâlihazırda 6 adet mavi bayraklı plaj bulunduğunu kaydeden yetkililer, “Bu plajların 4’ü Şarköy merkezde 2’si de Mürefte mahallesindedir. Türkiye Çevre Vakfı (TÜRÇEV) ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE-Foundation For Environmental Education) tarafından Türkiye’yi temsilen Şarköy’de gerçekleştirilen uluslararası kapsamlı Mavi Bayraklı Plaj denetimlerinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 6 adet plajı da tam not aldı” dedi. 

 

ENGELLİ VATANDAŞLAR RAHATÇA YARARLANIYOR 

 

Yetkililer, “Mavi Bayrak demek çocuklarımızın güvenle yüzdükleri ve en önemlisi engelli vatandaşlarımızın rahatça yararlanabildiği plajlar demektir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin mavi bayraklı plajlarında; sağlık kabini, cankurtaran hizmeti, engelli vatandaşlarımızın denize girebilmelerine olanak sağlayan engelli sedyeleri, engelli rampaları, engelli vatandaşlarımıza özel denize girme alanları, gözetleme kuleleri, WC, Engelli WC, duş, bisiklet ve araç otoparkları ile engelli otoparkları bulunmaktadır” diye konuştu. 

 

BAŞKAN VAR TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Şarköy’de bulunan mavi bayraklı plajlarda gerçekleştirilen uluslararası denetimlerin her anında bulunan TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin denetimlerde tüm Türkiye’yi temsil ettiğini dile getirerek, bu denetimlerde tam not alınmasının çok önemli bir başarı olduğunu belirtti. 

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, denetimlerde alınan başarılı sonuçtan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ederken, denetimlerin her anında yer alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İhsan Rendan da, yaptıkları çalışmaların uluslararası bazda karşılık bulmasından ve denetimlerde tam not alınmasından duydukları memnuniyeti ve gururu dile getirdiler. 

Uluslararası denetime, Danimarka’dan FEE Uluslararası Koordinatörü Alessandro Venti, Ulusal Mavi Bayrak Koordinatörü Almıla Kından Cebbari, TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, Ulusal Koordinatör Yardımcısı Gül İrem Şahin ve TÜRÇEV Programlar Denetim Sorumlusu Mert Can Kaya katıldı.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Denetimlerde ayrıca, vatandaşlara en iyi ve en kaliteli hizmeti verebilme adına aldıkları eğitimleri başarı ile tamamlayan ve mavi bayraklı plajlarda görev yapan personellere sertifikaları da takdim edildi.

 

 

“TÜM İLÇELERİ İLE BİRÇOK GÜZELLİĞE SAHİP”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Mavi Bayraklı sahillerimiz ile İspanya ve Yunanistan'ın ardından üçüncü sıradayız. Mavi Bayrak sadece denizin temizliğini temsil etmiyor. 

Deniz suyu kalitesi, çevre güvenliği, çevre eğitimi gibi farklı kriterler var. Mavi Bayrak almak çok zor ama kaybetmek çok kolaydır. Biz, kazandığımız bayrakları kaybetmemek için çalışmaya devam edeceğiz. Tekirdağ, tüm ilçeleri ile birçok güzelliğe sahip bir şehir” dedi. 

 

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Albayrak, “Hedefimiz, tüm sahil şeridinde Mavi Bayrakları dalgalandırmaktır. Büyükşehir Belediyemizin 5 temel vizyonundan biri olan turizm alanında yatırımlar yapmaya ve Tekirdağ'ı ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri haline getirme hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizde Pandemi sonrası ilk uluslararası denetim Şarköy’de gerçekleştirildi. Bu anlamda ülkemizi temsil ettiğimiz bir denetimden tam not alarak alnımızın akıyla çıktık. Şarköy’ün tam not alması hâlihazırda Türkiye’de bulunan toplam 551 mavi bayraklı plajın da tam not alması anlamına geliyor. Engelli vatandaşlarımız, Şarköy’de bulunan mavi bayraklı plajlarımızdan rahatça yararlanabilmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“YENİLİKLERE ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Başkan Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşümü hep beraber görüyor ve yaşıyoruz. Geldiğimiz durum itibariyle bugünümüz dünümüzden daha güzel; yarınlarımız ise bugünümüzden daha güzel olacak. Buna yürekten inanıyorum. Sevdamız Tekirdağ diyerek çıktığımız hizmet yolunda halkımıza en iyi hizmetleri vermeye ve halkımızın yaşam standardını yükselten yeniliklere öncülük etmeye devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle 6 Mavi Bayraklı sahilimizin uluslararası boyutta gerçekleştirilen denetimden tam not almasında emeği geçen personelimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm bu hizmetlerimizin güzel Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

 

Haber / Sevay SÖNMEZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10