‘HPV, Aşıları ve Hukuksal Boyutu’ sempozyumu gerçekleştirildi

Tekirdağ Barosu ve Tekirdağ Tabip Odası işbirliğiyle gerçekleşen “HPV, Aşıları ve Hukuksal Boyutu” isimli sempozyum düzenlendi.

Bölgede Gündem 19.07.2023 13:23:00 0
‘HPV, Aşıları ve Hukuksal Boyutu’ sempozyumu gerçekleştirildi

 

Tekirdağ Barosu ve Tekirdağ Tabip Odası işbirliğiyle gerçekleşen “HPV, Aşıları ve Hukuksal Boyutu” isimli sempozyum düzenlendi. Sempozyumda kadınlarda ve erkeklerde HPV, aşılar, aşıların hukuki boyutu ve yürütülen hak mücadeleleri gibi konularda katılımcılar bilgilendirildi. 

 

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Mustafa Kaplan’ın üstlendiği sempozyumun açılış konuşmasını Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Şenol Özcan gerçekleştirdi. 

 

AŞILAR ANLATILDI 

 

Sempozyumun bilimsel ayağında kadınlarda HPV'yi Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Çam, erkeklerde HPV'yi Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı hocalarından Prof. Dr. Mete Çek, Aşılar konusunu ise Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı hocalarından Doç. Dr. Mehmetbaki Şentürk anlattı. 

 

HAK MÜCADELESİ ANLATILDI 

 

Sempozyumun son kısmında ise HPV ve Aşılarının hukuki boyutunu ve yürütülen hak mücadelesini Tekirdağ Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi Av. Aleyna Doğanay aktardı. Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün’ün teşekkür konuşması ile sempozyum sona erdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10