İki haftalık yarıyıl tatili başladı

Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de dün karne heyecanı yaşandı. Çerkezköy'de okul öncesi, ilk ve orta öğretimde eğitim öğretim gören toplam 43 bin 985 öğrenci yarıyıl

Çerkezköy 21.01.2022 16:31:00 0
İki haftalık yarıyıl tatili başladı

2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Tekirdağ il genelinde 436'sı resmî 168'i özel olmak üzere toplam 604 okulda, 200 bin 396 öğrenci ve 11 bin 707 öğretmen için son ders zili Cuma günü çalarken, karne heyecanı yaşayan öğrenciler ve öğretmenleri için yarıyıl tatili 24 Ocak’ta başlayacak.

 

 

 

 

KARNE ALMANIN HEYECANINI YAŞADILAR

 

Birinci dönemin son ders zilinin çalmasıyla Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci 15 gün sürecek yarıyıl tatiline girerken, 7 Şubat Pazartesi günü öğrenci ve öğretmenler ikinci dönem için ders başı yapacak. Ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de tüm okullarda öğrenciler karne almanın heyecanını yaşadı. Çerkezköy’de 3 bin 830 okul öncesi, 14 bin 615 ilkokul, 13 bin 175 ortaokul, 11 bin 385 lise öğrencisi olmak üzere toplam 43 bin 985 öğrenci Cuma günü karnelerini aldılar.  Şubat Pazartesi günü öğrenci ve öğretmenler ikinci dönem için ders başı yapacak.

 

VELİLER DE ÖĞRENCİLER KADAR HEYECANLIYDI

 Bazı okullarda öğrenci velilerinin de çocuklarının karne sevincine ortak olmak için okullara gittikleri gözlemlendi. Ailelerin, karneleri iyi olan öğrencilerin sevinçlerine ortak olduğu ve karne heyecanının yaşandığı görüldü. Okul idarecileri ve öğretmenler ise, öğrencilerin tatili yalnız oyun oynayarak değil, belirli saatlerde ders çalışarak ve ikinci ders dönemine hazırlanarak geçirmelerinin faydalı olacağını belirtti.

ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDULAR

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Recep Arif Gabralı İlkokulu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesinde karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Burada konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Çerkezköy’de 2 bin 258 öğretmenimizin görev yaptığı ve 43 bin çocuğumuzun ilk-orta ve lise okullarımızda devam ettiği 2021-2022 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatil dönemi bugün başlamıştır. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin karne ve tatil başlangıç sevinçlerini paylaşmak amacıyla Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulumuzun ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisemizin karne dağıtım törenine katıldık. Çocuklarımıza karnelerini dağıtırken onlarla kısa kısa sohbetler yaparak yarıyıl tatilinde bol bol dinlenerek ve gezerek tatilin keyfini çıkarmanın yanında kitap okumayı da ihmal etmemelerini istedik. Bu vesileyle baş tacı öğretmenlerimize ve çocuklarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu ve dinlenerek yeterince enerji toplayabilecekleri bir yarıyıl tatili geçirmelerini Mevlam'dan niyaz ediyorum. Selam, sevgi, saygı ve dua ile” dedi.

 

TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİM BAKANI ERSAN ULUSAN’DAN YARIYIL TATİL MESAJI

Tekirdağ Milli Eğitim Bakanı Ersan Ulusan da yayınladığı yarıyıl tatili mesajında, “Üç Kemaller Diyarı, Mavi Gözlü Tekirdağ'ımızda 436'sı resmî 168'i özel olmak üzere toplam 604 okulumuzda, 11 bin 707 öğretmenimizle 6 Eylül 2021'de yüz yüze eğitimle başladığımız 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 200 bin 396 kıymetli öğrencimizin karnelerinin sevincine ortak olduğumuz bugün itibariyle sona ermiş bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

  “İYİ TATİLLLER DİLİYORUM”

Öğrencilere tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyelerinde bulunan Ulusan, “Hepinizi azminiz, gayretiniz ve başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyor; aileniz ve sevdiklerinizle zaman geçirmenizi, sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelere katılmanızı ve kitap okumanızı öneriyor, iyi tatiller diliyorum. Bu vesileyle, Tekirdağ'ımızın ve çocuklarımızın en güzel geleceğe sahip olmasını dilerken bu süreçte desteği olan tüm öğretmen ve yönetici arkadaşlarımıza, öğrenci ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kaydetti.

Haber/ Fatma Nur VURAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10