Tarih: 22.04.2013 00:40

İşyerleri 31 Aralık’a kadar kayıt yaptırmalı

Facebook Twitter Linked-in

 5 MART’TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

İl Müdürü Yardımcısı Serkan Alkan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman ve kontrol görevlisi Veteriner Hekim Bilal Emül ile 30 işyeri temsilcisini katıldığı toplantıda konuşan Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, işyeri temsilcilerinin sorunları ile ilgili bilgi alarak, çözüm yolları konusunda bilgiler verirken, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanarak 05.12.2012 tarih ve 28488 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nin 5 Mart itibariyle yürürlüğe girdiğini anımsattı.
 

31 ARALIK’TA SONA ERECEK

Aynı eğitimlerin üretici, kesimci, işleyici, satıcı ve tüketici basamaklarında da devam edeceğini ifade eden Yaman, et ve et ürünleri üreten işyerlerinin onay, perakende olarak et ve et ürünleri satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinin ise kayıt işlemlerini 31 Aralık’a kadar tamamlamaları gerektiğini vurguladı.
 

6 FİRMAYA İZİN VERİLDİ

Yaman 3 Nisan tarihi itibariyle AB ülkelerine süt ürünleri ihracatı yapılabilmesi amacıyla 6 firmaya izin verildiğini ifade ederek bu firmaların AB Resmi Gazetesi’nde yayınlandığını belirtirken,  Veteriner Hekim Bilal Emül de Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’ni anlatarak teknik ve hijyen konularında bilgi verdi.
 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —