Kapaklı İnsan Hakları Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi

Kapaklı İnsan Hakları Kurulu, Kaymakam Bayram Sağır başkanlığında ilk toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, kurulun görev ve sorumlulukları konusunda üyelere bilgiler verdi.

Kapaklı İnsan Hakları Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi

Kapaklı Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen Kapaklı İnsan Hakları Kurulu toplantısına Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Gürkan Mandalı, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, STK temsilcileri, muhtarlar ve İlçe Sağlık Müdürü vekili Rabia Gül katıldı.

ALT KOMİSYONLAR KURACAĞIZ 

Toplantıda konuşan Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, kurulun görev ve sorumlulukları konusunda üyelere bilgiler verdi. Kaymakam Sağır, “ Pandemi nedeniyle toplanamayan kurulumuz bundan sonra üç ayda bir toplanacak. Kurulumuzun daha aktif çalışmalar yapması için alt komisyonları oluşturmamız gerekiyor. Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu, İnsan Hakları Eğitim ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonu, İnsan Hakları İhlallerini  Araştırma İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunu kuracağız. Komisyonlar, okul aile birliklerinden, belediye meclis üyelerinden, meslek odalarından ve sivil toplum örgütlerinden birer kişi olmak kaydıyla oluşturulacak” dedi. 

SESTEN DOLAYI VATANDAŞLARIMIZ SIKINTI YAŞIYOR 

Kapaklı’da yaşanan olumsuzluklara da değinen Kaymakam Sağır, “ Son dönemlerde aşırı derecede müzik sesleri çevreye rahatsızlık vermektedir. Bu konuda hepimizin hemfikir olduğunu düşünüyoruz. Bu aşırı müzik seslerinden düğün sahibi değil orkestra sahibi sorumludur. Bununla ilgili cezai işlemleri de devreye soktuk ve bir nebze olsa da ilerleme kaydettik. Düğünlerin belirlenen alanda yapılmasını konusunda ilçe belediyemizle ortak bir çalışma içerisindeyiz. Böylelikle vatandaşlarımız aşırı müzik sesinden, düğün sahibi de en mutlu gününde resmi makamlarca rahatsız edilmekten kurtulmuş olacak” dedi. 

Haber/Faik Onur KAYA