Kapaklı meclisi 17 gündemle toplanacak

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra mazbatalarını alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve meclis üyeleri ilk toplantıda bir araya gelecek.

Kapaklı 12.04.2024 12:41:00 0
Kapaklı meclisi 17 gündemle toplanacak

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediye meclis üyeleriyle ilk toplantısını 13 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirecek. 

 

ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENECEK 

 

Açılış ve yoklama ile başlayacak toplantının ilk gündem maddesinde meclis toplantılarının sesli ve görüntülü kaydedilmesi konusu görüşülecek. 2 asıl ve 2 yedek divan katibi üyesinin seçiminin ardından meclis birinci ve ikinci başkanvekillerinin seçimi de gerçekleştirilecek. Üç encümen üyesinin seçiminin ardından gündemin beşinci maddesinde İmar Komisyonu seçimi yapılacak. Gündemin altıncı maddesinde en az üç en fazla beş kişiden oluşturulacak olan Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri seçiminin yapılmasının ardından bir sonraki gündem maddesinde az üç en fazla beş kişiden oluşturulacak olan Tarife Komisyonu üyeleri seçimi yapılacak. 

 

 

17 MADDE GÖRÜŞÜLECEK

 

Gündemin sekizinci maddesinde Çiftçi Mallarını Koruma Meclisine 5 asil 5 yedek üye seçiminin yapılmasının ardından Murakabe Heyeti Koruma Meclisine 5 asil 5 yedek üye seçimi yapılacak. Bir sonraki gündem maddesinde Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı’na 1 asil 1 yedek meclis üyesinin seçiminin ardından Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Teşkilinde görev alacak 5 asil 5 yedek meclis üyesi seçimi yapılacak. Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına 2024 yılında ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesi konusunun görüşülmesinin ardından Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 2024 yılında ödenecek huzur hakkının belirlenmesi konusunun görüşülecek. Sosyal Denge Sözleşmesi imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülmesinin ardından belediye hisse satışı konulu yazı görüşülecek. Gündemin 16’ıncı maddesinde 2023 yılı faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından gündemin son maddesinde 2023 yılı denetim komisyonu raporu okunup meclise bilgi verilecek.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10