Tarih: 16.05.2018 11:57

Konbaba ne olacak?

Facebook Twitter Linked-in

Mahalle toplantılarına devam eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki akşam da Veliköy’de Karabaş Kıraathanesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda kadınların yoğunlukta olması dikkatlerden kaçmadı.

 

VELİKÖY HALKININ HİZMETİNE SUNULACAK

 

Başkan Akay, Veliköy Mahallesi’nde bulunan Çamlık Mevkii’ndeki 25 dönümlük alana Halı Saha, Basketbol, Voleybol Sahası ve spor  alanı yapılacağını, ayrıca geriye kalan kısmın ise park ve yeşil alan ile piknik alanı olarak düzenlenerek Veliköy halkının hizmetine sunulacağını belirtti.

 

VELİKÖYÜMÜZE YAKIŞAN BİR ŞEY OLSUN

 

Veliköy sakinlerinden Remziye Ürkmez’in ‘’Veliköyümüze hiç yakışmayan bir bina var ve bu bina  eski belediye binası. Atıl durumda bulunuyor. Veliköy halkı arasında biz bu binaya halk dilinde baykuş anlamına gelen ‘Konbaba’ olarak tanımlıyoruz.  Bu bina ne olacak. Bunun yerine güzel bir şeyler yapın ve Veliköyümüze yakışan bir şey olsun” demesi üzerine Akay da;  “ Bu bina ile ilgili önümüzdeki aylarda ne yapacağımızı karar vereceğiz. Sizler hiç merak etmeyin. Buraya Veliköy’e yakışan bir şey yapılacak “dedi.  Bölgenin en güzel düğün Salonunu Veliköy’e yaptıklarını ifade eden Akay; ‘’  Yaptığımız bu kapalı düğün salonumuzun yanında bulunan açık hava düğün salonunun üzerini de kısmi olarak kapatılması ile ilgili de önümüzdeki günlerde çalışma yapmayı düşünüyoruz” dedi.

 

NETİCE ALACAĞIMIZI UMUT EDİYORUM

Veliköy Mahallesi sakinlerinin tek minibüs ile Devlet Hastanesi ve özel hastanelere gitme talebinde bulunan bir vatandaşın sorusuna da Akay, “Bu konu belediyemizle ilgili değil bu UKAME’nin konusu ama biz yine sizler için elimizden geleni yapacağız ve yapmaya da devam ediyoruz. İnşallah Haziran ayında bir netice alacağımızı umut ediyorum” dedi.

 

ARTIK SU BASKINLARI YAŞAMIYORUZ

 

Çorlu ve Pınarça Derelerinin 2002 ve 2012 yılında Çerkezköy’e yaşattığı manzaraları anımsatan Akay; ‘’ DSİ, TESKİ ile beraber derelerin ıslahı ile ilgili uzun süre çalışarak DSİ’nin Çorlu Deresi’nde yapılan ıslah çalışmaları ile önü açıldı. Çorlu Deresi’nin taşkınlarını hafifletmek üzere TESKİ ile beraber Ambardere Bölgesi’nde menfez yapıldı. Şehirde hızlı yağışlardan dolayı meydana gelen su baskınlarının TESKİ ile birlikte yapılan Çerkezköy İmar Sahası Taşkın Koruma Projesi ile sona erdirdik. Bu kapsamda 7 milyon TL’lik bir yatırımın toprağın altına gömdük. 30, 35 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar, Kahraman Sokak, Cefa Sokak, Kartal Sokak sular altında kalıyordu. Buralaralarada 7 milyon TL’lik yatırımla 40, 60, 70 kilogramları gördük ve Çerkezköy artık ani su baskınlarında kötü rüya görmez oldu” dedi.

 

BUNDAN BÖYLE ATIKSULAR ARTIK ARITMAYA GİDECEK

 

Çerkezköy İçme Sulu Hattı’nın da 2019 yılından itibaren yenilenmeye başlanacağını ifade eden Akay, Çerkezköy’ün asbest borulardan kurtulacağını kaydetti. Sosyal Belediyecilik anlamında son 4 yılda  çok önemli çalışmalara imza atıldığını ve sosyal belediyecilik yaptıklarını da kaydeden Akay, spor alanında yapılan çalışmaları da anlatarak; ‘’Tepe Emlak konutları bölgesinde anayola cepheli Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attık. 10 milyon TL’lik bu yatırım ile yılsonu itibari ile Çerkezköy’e kazandıracağız’’ dedi.

 

2019’DAN SONRA BİZ YAPACAĞIZ

 

Mahalle evi projesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Akay, Fatih Mahallesi’nde önümüzdeki günlerde bir mahalle evi açılacağını da ifade ederek,  “Fatih Camii önünden Adnan Kahveci Parkı’na kadar olan dere yatağı boyunca park ve yeşil alan düzenleme çalışması yapacağız. İçerisinde çocuk oyun grupları, spor alanları, oturma alanları, yürüyüş yolları bulunacağı proje tamamlandıktan sonra Kent Park ile bütünleşecek. Vatandaşlarımız Fatih Camii önünden Pazar Yeri’ne kadar ışıl ışıl aydınlatılmış yürüyüş yolunu kullanarak yürüyebilecek. Eğer devlet Su İşleri Pınarça Deresi’nin ıslahını Koca Geçit Mevkii’ne kadar tamamlarsa. Biz de bu projeyi Koca Geçit Mevkii’ne kadar uzatacağız. Eğer onlar burayı ıslahı yapmaz ise 2019’dan sonra biz yapacağız” dedi. Yeni Kapalı Pazar Yeri yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Akay, haziran ayında burada ilk pazarı açmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

BUNU HALA ANLAYAMAMIŞLAR

 

 Tek yön uygulaması ile geçmişte kilitlenen ve kapatılmak zorunda kalan Altıyol Kavşağı’nda artık benzer görüntülerin görünmediğine vurgu yapan Başkan Akay, “Geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede Altıyol Kavşağı’na koyduğumuz harflerin ne anlama geldiğinin anlaşılmadığı ve vatandaşların bu durumdan rahatsız olduğu yönünde haber çıkmış. Biz Altıyol Kavşağı’nı düzenledik ve içine bir pusula yaptık. Pusula ortasına da 700 yaşında bir zeytin ağacı diktik. Pusulanın etrafındaki K harfi Kuzey, G Harfi Güney, D Harfi Doğu ve B Harfi de Batı’yı işaret etmektedir. Zeytin ağacı da herkesin bildiği gibi barışın ve kardeşliğin sembolüdür. Biz bu proje ile ülkemizin kuzeyinden, güneyinden, doğusundan ve batısından kentimize iş ve aş için gelen vatandaşlarımızın kentimizde barış, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşadığını simgeledik. Bunda anlaşılmayan nedir. Bunu hala anlayamamışlar” dedi.

 

ÇERKEZKÖY AYNI ORTAK TEPKİYİ VEREMEDİ

 

Akay, son olarak Çerkezköy ve Kapaklı sınırlarına yapılmak istenen kömürlü termik santral hakkında konuştu. Çerkezköy’ün 2017 sayımında resmi nüfusunun 160 bin olduğuna dikkat çeken Akay, “Çerkezköy’ün 500 sanayi kuruluşunun kirliliğini içimize sindirdik. Bir tarafımızda 500 fabrika var, ormanlık alanların olduğu diğer tarafımıza da termik santral gelirse bugün 350 bin nüfus havasız kalacak. Ocak 2017’de bir anket yaptırdık. ‘Çerkezköy’de termik santral yapılmasını istiyor musun?' diye sorduk. Katılımcıların yüzde 77’si ‘Hayır’, yüzde ‘23’ü Evet dedi. 10 ay sonra yaptığımız ankette aynı soruyu tekrar sorduk. Ocak ayında yüzde 77 olan oran yüzde 87’ye çıktı. Mayıs ayında yine yapacağız, bu oranın daha da yukarı çıkacağına inanıyorum. Bu işin siyaseti yok. Tüm Çerkezköy bu kömürlü termik santral konusunda tek yürek olmalı ve bu belayı başımızdan birlikte def etmeliyiz. Bunu Silivri başardı. Bizde başarırız. Silivri iktidarı, muhalefeti ile bir araya geldi ve ‘Termik santral istemiyoruz’ denildi. Maalesef Çerkezköy aynı ortak tepkiyi veremedi. Bunu başardığımız gün ben inanıyorum ki santral buraya kesinlikle yapılmayacak" dedi. Başkan Akay toplantı sonunda da vatandaşların sorularını cevapladı. 

 

 Haber/Seyit SÜREN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —