Küçük Şeyler Anaokulunun 37'nci şubesi Çerkezköy’de açıldı

Çerkezköy’de Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi'ne bağlı Küçük Şeyler Anaokulunun şubesi açıldı.

Çerkezköy 17.04.2024 13:50:00 0
Küçük Şeyler Anaokulunun 37

Prof. Dr. Üstün Dökmenin TRT’de yayınlanan “Küçük Şeyler” adlı programı ve yine aynı adı taşıyan kitabından yola çıkarak kurduğu Küçük Şeyler Anaokulunun 37’nci şubesi Çerkezköy’de açılıyor. 

 

37’NCİ ŞUBE OLACAK 

 

Çerkezköy’de Özel Gülerçin Koleji Müdürlüğü 11 yıl olmak üzere ilçede 16 yıldır eğitim sektöründe göreve yapan Çerkezköy Küçükşeyler Anaokulu Müdürü Ömer Kürklü Çerkezköy’de açılan şubenin birçok büyük ilde bulunan şubelerle aynı eğitim sisteminde olacağını kaydederek, “ Üstün Dökmen Küçükşeyler Akademik Anaokulu 20 yıldır eğitim veren bir kurum. Türkiye genelinde 36 tane şubesi var. 37’nci şubesi Çerkezköy’e açıldı. Çerkezköy’de ki binamız yeni ama eğitim sistemimiz 20 yıllık bir eğitim sistemi. İstanbul, Ankara her yerde bulunan uygulanan eğitim sistemi aynı şekilde Çerkezköy’de de uygulanacak. Uygulanan ve hazırlanan programlar tamamen çocukların gelişimlerine yönelik bir program uygulanıyor. 30 aylıktan itibaren öğrencileri almaya başlayacağız. 30-35 aylık oyun grubumuz olacak. Daha sonra küçük, orta ve büyük yaş gruplarımız olacak. Her yaş grubuna uygun çocukların kazanması gereken temel bilgi ve beceriler vardır. Bu becerilerin kazanılmasına yönelik bir program uygulamamız var” dedi. 

 

MERKEZİN GÖNDERDİĞİ PROGRAMLAR UYGULANACAK 

 

Kürklü, “ Burada öğretmenlerimiz kendi belirledikleri bir program çerçevesinde ilerlemeyecekler. Haftalık bir program gelecek öğretmenler bu programları inceleyecek daha sonrasında materyal hazırlığı yapılacak. Merkezin gönderdiği programlar uygulanacak. Okulumuzda kadrolu psikolojik danışmanımız olacak. Bu danışmanımız tamamen çocukların kişisel gelişimlerini psikolojik danışmanımız uygulayacak. Bunun yanında eğitim koordinatörümüz ve program liderimiz olacak. Merkezin gönderdiği programı program liderimizin kontrolünde öğretmenleri ile beraber eşgüdümlü şekilde yürütecekler. Merkezden gelen bir yemek menüsü uygulanacak. Kurumumuzun diyetisyenlerinin hazırladığı kalori, karbonhidrat hesabı yapılarak bir yemek menüsü gelecek. Bu menü bizlere gönderilecek. Burada hazırlanıp çocuklara servis edilecek.” dedi.

 

 

SİSTEMİMİZ PROJE TEMELLİ OLACAK 

 

Öğretmenlerin bir aylık bir eğitim sistemi alacağını ifade eden Kürklü, “ Sistemimiz ezbere dayalı bir sistem değil, proje temelli olacak. Çocukları merkeze alan, yaparak, yaşayarak öğrenecekleri bir program olacak. Orta ve büyük yaş grubunda yarım gün İngilizce, yarım gün Türkçe eğitimimiz olacak. Müzik, beden, drama gibi branş derslerimiz olacak. Erken okuryazarlık programımız var ama çocuklara burada okuma-yazma öğretmeyeceğiz. Çocuklara kelimelerin harflerin farkındalığını kazandırıp 1.sınıfa hazır hale getireceğiz. Matematik ve fen projelerimiz olacak. Okul cep aplikasyonumuz olacak telefonlarda. Velilere haftalık olarak günlük ne yapıldığını, öğrencilerin kişisel gelişimleri hakkında bilgilendirme yapılacak. Tamamen merkeze bağlı bir kurum. Merkezin kontrolünde olacak. Haftada 1, 20 günde 1 merkezden ekipler gelip sınıfların, yemekhanelerin her yerin denetlenmesi sağlanacak.” Diye konuştu. 

 

130 ÖĞRENCİ KAPASİTESİ OLACAK 

 

15-30 Nisan tarihleri arasında açılışa özel veliler için yüzde 30 indirim uygulayacaklarını ifade eden Kürklü, “ Bina olarak 7 dersliğimiz var. 1000 metrekare bahçe alanımız var. Eylül ayında eğitime başlayacağız. Şu anda 15-30 Nisan arasında açılışa özel yüzde 30 indirimli bir fiyat uygulamamız olacak. Daha sonra 1 Mayıs’tan itibaren de fiyatlarımız yükselişe geçecek. Velilerimizi 15-30 Nisan arasında okulumuza bekliyoruz. Okulumuz 130 öğrenci kapasiteli. Fakat ilk sene tam kapasiteli alım olmayacak. Sınırlı sayıda öğrenci almayı planlıyoruz. Belirli bir sayıda öğrenci aldıktan sonra kayıtları kapatmayı düşünüyoruz” dedi. 

 

Haber/Faik Onur KAYA 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10