‘Kültür Elçileri’ Tekirdağ yöresine ait manileri kitaplaştırdılar

Hayrabolu’da kendilerine ‘Kültür Elçileri’ adını veren Hüseyin Korkmaz Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencileri tarafından bir yılda toplanan Tekirdağ yöresine ait maniler kitaplaştırıldı.

Hayrabolu 30.11.2023 15:12:00 0
‘Kültür Elçileri’ Tekirdağ yöresine ait manileri kitaplaştırdılar


Kendilerine "Kültür Elçileri" adını veren 4 öğrenci, öğretmenlerinin eşliğinde, 1 yıl boyunca 48 köyü gezerek, vatandaşlarla görüştü ve okunan manileri kayıt altına aldı.


350 MANİ BİR ARAYA GETİRİLDİ 


Proje sorumlusu ve Almanca öğretmeni Beyza Nur Dolar, 2022'de Teknofest'e katılmak için hazırladıkları "Manilerle Yaşayalım, Yaşlanalım" projesi kapsamında öğrencileriyle kültürel bir değer olan manileri geleceğe aktarmak için çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 350 maniyi bir kitapta topladıklarını anlatan Dolar, "Hayrabolu'da 48 köye tek tek gittik. Yaşlıları ziyaret ettik ve röportajlar yaptık.

 

 

 Unutulan ve unutulmaya yüz tutan manileri bugüne taşımak istedik. Bir kitap oluşturduk. Sosyal medyada da tanıtımlarımızı yapıyoruz" dedi.


VATANDAŞLAR TARAFINDAN İLGİYLE KARŞILANDILAR 


Dolar, ziyaretleri sırasında köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandıklarını da dile getirdi. Öğrencilerden Tuana Bitgen ise projelerini tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bilmedikleri birçok maniyi öğrendiklerini ifade etti.


AA


0282 726 91 91
0282 747 65 10