Tarih: 25.10.2011 02:35

Kurban kesim yerleri ve kesim ücretleri belirlendi

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramı’nda kurban keserek ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşların, dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurbanlarını kesmeleri ya da vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak ve kesim yerlerini tespit etmek amacıyla “Çerkezköy Kurban Hizmetleri Komisyonu” Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan başkanlığında kaymakamlık makamında toplandı.

KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Toplantıda kurban kesim yerlerinin hazırlandığı ve gerekli tedbirlerin Belediye Başkanlığı’nca alınacağı belirtilirken, vatandaşların kurbanlarını İlçe Belediye Mezbahanesinde, Kapalı Pazar Yeri’ndeki balık satış yerlerinde, Özel Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu’nda, Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu’nda, Merkez Kız Kuran Kursu Yurdu’nda ve ihtiyaç duyulması halinde izinleri dahilinde oto yıkama yerlerinde kesebilecekleri ifade edildi. Kurbanlıkların satışı için Pınarça Köyü yolu Narin Caddesi üzerinde belediyece bir yer tahsis edildiğini belirtilirken, buranın elektrik ve su hizmetlerinin de belediyece karşılanacağını kaydedildi. Komisyonda ayrıca, kurbanını kendi bahçesi ya da özel mülkünde kendi imkanlarıyla kesmek isteyenlere, hayvana eziyet etmemeleri ve çevre sağlığına riayet etmeleri kaydıyla izin verileceği ifade edildi.

BELEDİYE TEDBİRLERİNİ ALDI
Toplantıda konuşan Ayhan Bayhan, park, meydan, sokak gibi umuma açık yerlerde kesim işlemi yapılmaması ve belirlenen kesim yerlerindeki atıkların herhangi bir kirliliğe sebep olmaması için gerekli tedbirlerin belediyece alınacağını belirtirken, tahsis edilen alanların dışında kesim yapanların 5326 sayılı kabahatler kanununun 41. maddesi gereğince para cezasına çarptırılacağının altını çizdi. Kurbanlarla ilgili olan kesim, deri ve dini konuların Müftülükçe belirlenmesini kararlaştıran komisyon üyeleri, bu konuların Camilerde vaaz ve hutbelerle cami dışında ise basın aracılığı ile halka duyurulmasına karar verdiklerini belirtti.

HALİMOĞLU DENETLEYECEK
Belediye Mezbahanesi’nde kurban kesimi ücretsiz olacak. Diğer yerlerde ise kesim ücreti olarak Belediye’nin belirlediği, küçükbaş hayvanlar için 50 TL ve büyükbaş hayvanlar için 150 TL ücret alınacak. Küpesiz ve sağlık izni olmayan hayvanlar kesilmeyecek. Kesim yerleri Çerkezköy Belediyesi Veterineri Şevket Halimoğlu tarafından denetlenecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —