Madde bağımlılığına tiyatro ile dikkat çektiler

Ünlü tiyatrocu Abdullah Şahin ve ekibinin hazırladığı "Çetin Ceviz" adlı gençlik oyunu Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde öğrenciler ve yetişkinler için sahnelendi.

Madde bağımlılığına tiyatro ile dikkat çektiler

ÜÇ SEANSTA GÖSTERİLDİ

9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerine gündüz saat 11.30 ve 13.30 seanslarında gösterilen oyun, akşam saat 18.30’da yetişkinlere yönelik sergilendi. Yönetmenliğini Abdullah Şahin’in yaptığı tiyatro oyununda, Beyza Alsancak, Şerif Şahiner, Tanya Avedisyan, Güneş Bilir, Enver Akbaş ve Emel Demirhan sahne aldı. Tiyatroya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, Atilla Can, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Madde bağımlığının aile yapısına etkisi, madde bağımlığına nasıl bulaşıldığı, arkadaşlık ilişkileri ve kurtulmanın yollarının akıcı bir şekilde canlandırıldığı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Arkadaş kurbanı olan bir genç kızın madde bağımlılığına başlayışı, başladıktan sonra yalnızlığı ve ailesinden uzaklaşması, içine düştüğü durum ertesi gün kendini sorgulaması ve tekrar ailesinin desteği ile madde bağımlılığından kurtuluşunu ifade eden tiyatro oyununun sonunda davetliler oyuncuları ayakta alkışladı.

 

 

ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

Tiyatro oyununun ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sahneye çıkarak oyuncuları kutladı. Başkan Akay tiyatro oyuncuları ve Çerkezköy Kent Konseyi Tiyatro Grubu ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA