Mazot fiyatları düşüyor, otobüs biletleri artıyor

Son günlerde mazot fiyatlarının düşmesine rağmen otobüs fiyatlarının düşmemesine tepki gösteren Çerkezköylü vatandaşlar, fiyatların kontrol altına alınmasını istedi.

Çerkezköy 3.05.2023 15:14:00 0
Mazot fiyatları düşüyor, otobüs biletleri artıyor

 

Çerkezköy’den İstanbul’a otobüs bileti ücretleri vatandaşları isyan ettiriyor. Çerkezköy’den 90 kilometre uzaklıktaki İstanbul’a 140 TL olan bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, “Mazot fiyatları düşmesine rağmen bilet fiyatlarının yükselmesine anlam veremiyoruz. Firmalar fiyatları neye, kime göre belirliyor? Bizim hakkımızı kim, kime karşı, nasıl koruyacak?” diyerek bu duruma tepki gösterdiler. 

 

FİYATLARIN KONTROL ALTINA ALINMASINI İSTEDİLER

 

Vize, Saray, Kapaklı, Çerkezköy hattında tekelleşmeden şikayetçi olduklarını ifade eden vatandaşlar “Buraya İstanbul’dan başka firmalar gelmiyor, gelse de ya yazıhane verilmiyor ya da olanak sağlanmıyor. Ya da bu firmalar diğer firmalar tarafından satın alınarak tekelleşme devam ediyor. Bu duruma da Vize Belediyesi başta olmak üzere Saray Belediyesi, Kapaklı Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adeta çanak tutuyor” dediler. Belediye başkanlarına seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, fiyatların kontrol altına alınarak mağduriyetin giderilmesini istediler.

 

KİLOMETRE BAŞINA 1.56 TL

 

Çerkezköy’den yaklaşık 1000 kilometre uzaklıkta olan Tokat’a otobüs biletleri 500 TL, kilometre başına düşen fiyat 0.50 TL olmasına rağmen, Çerkezköy’den 90 kilometre mesafedeki İstanbul’a otobüs biletlerinin 140 TL, kilometre başına düşen fiyatın 1.56 TL olduğunu ifade eden vatandaşlar “Tokat’a giden otobüs firması para kazanmıyor mu? İstanbul’a giden firma neden üç katı para kazanıyor? Çerkezköy-Malatya arası 1220 kilometre ve bilet fiyatı 600 TL. Burada da kilometre başına 0,49 TL düşüyor. İstanbul’dan Anadolu’ya ulaşım ucuzken Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Vize’den İstanbul’a ulaşımın neden bu kadar pahalı olduğuna bizler bir türlü akıl erdiremiyoruz. Bilet fiyatları Vize’den İstanbul’a 200 TL, Saray’dan İstanbul’a 180 TL, Kapaklı’dan İstanbul’a 160 TL ve Çerkezköy’den İstanbul’a 140 TL. Diğer illere göre üç katı fiyat uygulanıyor” diyerek Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin bu duruma el atmasını istediler.

 

“HIZLI TREN GELİNCE, SALTANATLARI SONA ERECEK”

 

Büyük balığın küçük balığı her zaman yuttuğu ulaşım sektöründe rekabet ortadan kalktığı için fiyatların fahiş hale geldiğini ifade eden vatandaşlar, hızlı trenin bölgeye gelmesiyle birlikte bu firmaların saltanatının da sona ereceğini ifade ettiler. 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 747 65 10