O müdür göreve başladı

Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yaparken, Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi’ne öğretmen olarak atanan Saime Kafalı, müdürlük görevine döndü.

Çerkezköy 7.04.2024 17:47:00 0

Dönemin Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve bazı okul müdürleri hakkında açılan soruşturmanın ardından Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yaparken, Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi’ne öğretmen olarak atanan Saime Kafalı, açtığı davayı kazanarak müdürlük görevine döndü. 

 

Hakkında yürütülen disiplin soruşturması gerekçe gösterilerek Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi’ne öğretmen olarak atanmasına ilişkin Tekirdağ Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 10 Kasım 2022 valilik onay tarihli işleminin iptali istemiyle Tekirdağ 2. İdare Mahkemesi’nde dava açan Saime Kafalı, davayı kazandı. Tekirdağ 2. İdare Mahkemesi, Saime Kafalı’nın müdürlük görevinden alınarak öğretmen olarak atanmasına dair dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna vararak Tekirdağ Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün atama kararını iptal etti. Kararın iptalinin ardından Saime Kafalı, yeniden Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevine başladı. 

 

AYLIKTAN KESME CEZASI DA İPTAL EDİLDİ

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 25 Kasım 2022 tarihli ‘1/30 oranında aylıktan kesme’ cezasına karşı Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptığı itirazın reddedilmesi üzerine Saime Kafalı, bunu da mahkemeye taşıyarak, itirazın reddine dair Tekirdağ Valiliği İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu’nun 13 Ocak 2023 tarihli kararının iptaliyle ilgili de Tekirdağ 1. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, itirazın reddine dair kararın hukuka aykırı olduğu kanaatine vararak dava konusu işlemi iptal etti. 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10