Tarih: 06.05.2019 15:27

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın"

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edilmesiyle birlikte Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sürücülerde yayalara karşı farkındalık oluşturmak adına özel yaya yolları tasarlandı.

 

ATATÜRK CADDESİ’NDE DE YAZILAR KONULDU

 

Sürücülerin yayalara yönelik dikkatini artırmak ve yayaların trafikte öncelik kazanmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de caddelerde “Önce Yaya” yazılarını yazma çalışmalarını Cengiz Topel Caddesi’nden sonra bugün de Atatürk Caddesi’nde sürdürdü.

 

TÜM CADDELERDE YAPILACAK

 

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde sürdürülen bu çalışmaların ilçe genelindeki tüm caddelerde yapılacağı belirtildi. Yetkililer “Yeni yaya geçitleri sürücülerde farklı bir algılamayla optik yanılsama sağlayacak ve sürücüler de yayalara gereken duyarlılığı göstereceklerini temenni ediyoruz. Bu yöntemde, yaya geçitleri, estetik bir kent görünümü oluşturarak sürücülerin yavaşlamasını ve daha dikkatli olmalarını sağlayacak. Yayaların da karşıdan karşıya güvenle geçmesinde etkili olacak” şeklinde konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —